Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
40v

SvFF kräver Danmark på två miljoner efter inställda matchen

Foto: Bildbyrån

Sveriges VM-kvalmöte med Danmark ställdes in efter dansk spelarstrejk.
SvFF har tidigare överklagat Uefas beslut om matchen, och kräver nu två miljoner i kompensation.
Vi utgår så klart från att vi blir kompenserade, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Expressen.

Efter den inställda matchen mellan Sverige och Danmark  tilldelades Sverige segern med 3-0. Anledningen till att matchen ställdes in var att spelarföreningen, som representerar spelarna, inte kom överens med förbundet om ett nytt avtal. Det hela gick så långt att spelarna gick ut i strejk - och innan mötet med Sverige kom man inte överens om ett nytt kontrakt.

Uefa valde då att utdöma en 3-0-seger till Sverige. Dessutom utesluts Danmark ur Uefas nationstävlingar om något liknande inträffar under de kommande fyra åren. SvFF tyckte dock att straffet var för milt och överklagade till Uefa Appeals Body.

Det svenska förbundet tar också vidare åtgärder mot sin danska motsvarighet, DBU. SvFF har skickat ett krav till Uefa på kompensation för den inställda matchen.

- Det vi har gjort nu är att vi sammanställt vilka kostnader vi har haft inför den här landskampen och som har drabbat oss. Det handlar om biljetter, annonsering inför matchen, mat, logi, logistik och en mängd olika saker runtomkring matchen, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Expressen.

Summan som SvFF har sammanställt hamnade på runt två miljoner kronor. Sjöstrand utgår från att man ska få kompensation för matchen.

- Vi anser att vi inte ska bli drabbade ekonomiskt av något sånt här. Samtidigt ser vi ingen riktigt logik i beslutet de fattat tidigare också. Vi ska naturligtvis inte ta de här kostnaderna. 

Håkan Sjöstrand har också skickat in ytterligare en skrivelse till Uefa, där han återigen poängterat att SvFF:s åsikt är att Danmark borde uteslutas ur VM-kvalet.

- Den handlar att om inte Uefa kommer till någon annan disciplinär åtgärd måste regelverket ses över. Vi måste säkerställa ett regelverk som säger att om du inte kommer till en match så ska det få konsekvenser. Där kan man se över regelverket totalt sett, säger han.

Om Uefa slår fast sitt ursprungliga beslut kan SvFF överklaga till idrottens skiljedomstol, men Sjöstrand menar att han vill avvakta med att eventuellt ta ärendet vidare dit.

Publicerad 2018-01-09 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons