Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: SCANPIX

SvFF lär jaga två nya förbundskaptener 2016: ”Håller det internt"

Både Pia Sundhage och Erik Hamrén har kontrakt som går ut 2016.
SvFF kan behöva två nya förbundskaptener.

- Vi håller det arbetet internt, säger Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Inte nog med att Svenska Fotbollförbundet laddar för både EM och OS under 2016, man går även igenom en förändringsprocess där man minskar med sju tjänster för att effektivisera arbetet och man ska se över den sportsliga organisationen under året.

Lägg till det att båda förbundskaptenerna för damernas och herrarnas landslag, Pia Sundhage och Erik Hamrén, sitter på utgående kontrakt. Sundhage har varit tydlig med att hon slutar när 2016 är över och EM-kvalet är klart. Hamrén är det oklart kring men hans kontrakt förlängdes automatiskt över hela 2016 när man nådde EM i Frankrike, men med tanke på att herrarnas VM-kval börjar redan i september så behöver man ganska snart ta ut riktningen.

ANNONS

- Jag kan egentligen inte säga mer än att vi håller processen internt och känner oss komfortabla med det och att vi har tid på oss, säger Håkan Sjöstrand som är generalsekreterare vid SvFF och som leder arbetet som högsta tjänsteman.

Vad betyder omstöpningen av förbundets sportsliga organisation för roll om man tänker sig att den delen av förbundet är ansvarigt för förbundskaptenerna?
- Här rör det mycket strukturfrågor av organisationen och vi tar det för sig. Tillsättningen av förbundskaptener är en annan fråga. 

Vilka diskussioner har ni haft med Erik Hamrén gällande hans framtid?
- Han har ett kontrakt som gäller och vi har inte haft några diskussioner på det sättet. Vi har fullt fokus på att starta upp förberedelser för EM i Frankrike nu och sedan har vi tid på att titta på vad som händer sedan. Vi har en tajt dialog med Erik.

ANNONS

Hur mycket tid har ni med tanke på att kvalet börjar två månader efter EM?
- Vi har tid på oss och kan inte säga ett exakt datum. I vår planering ser vi över sådana saker. Vi måste ge oss själva bästa förutsättningar inför ett kval, men vi har tid på oss för att göra det. Jag kan inte, vill inte och ska inte prata om det.

Fast har ni helt släppt frågan?
- Vi jobbar naturligtvis med frågan internt men kan inte säga ett exakt datum och sedan kommunicerar vi det när det finns något att säga och att vi känner att vi är redo.

Publicerad 2015-12-14 kl 10:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto