Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SvFF om spelare med dubbla pass: "Har blivit mer frekvent på sistone"

Foto: SCANPIX

Arber Zeneli kan bli nästa spelare som väljer bort Sveriges landslag. Det här dilemmat är något som det svenska fotbollsförbundet har fått vänja sig vid.

- Det har blivit lite mer frekvent på sistone, säger SvFF:s landslagschef Lars Richt.

Det har gått bra för Arber Zeneli sedan flytten till Heerenven i vintras. Nu lyfts diskussionen kring vilket landslag som mittfältaren kommer välja. Zeneli är född i Sverige och har tillhört både U17, U19 och nu även U21-landslaget. Dock har spelaren dubbla pass, vilket innebär att han kan välja att representera Albaniens landslag istället.

Att många svenska fotbollsspelare har dubbla medborgarskap är inget nytt. När Muamer Tankovic stod i valet och kvalet mellan det svenska och bosniska landslaget, ringde storstjärnorna Edin Dzeko och Zlatan Ibrahimovic upp för att påverka talangens val. Tankovic valde till slut Sverige, men fenomenet med spelare som har möjlighet att välja landslag växer.

-  Just de här aktiviteterna när man har dubbla pass och kan välja land, det har ju med internationaliseringen att göra, och det har blivit lite mer frekvent på sistone, säger Lars Richt till Fotbollskanalen.

Landslagschefen säger att SvFF inte har något direkt sätt att arbeta på när det gäller fotbollsspelare som har det här valet. Däremot ser man till att försöka hålla koll på de som är intressanta.   

- Våra förbundskaptener diskuterar alltid vilka som är och inte är aktuella. Det är en ständig diskussion, säger Richt.

Men ni har inget speciellt tillvägagångssätt?
-
Nej, det har vi inte. Det finns ganska tydliga ansvarsområden dock, och för de som bevakar landslaget är denna fråga väldigt aktuell.    

Lars Richt säger att SvFF har ett öga på alla de spelare som presterar, inklusive Arber Zeneli.

- Alla riktigt duktiga fotbollsspelare är vi givetvis intresserade av, säger landslagschefen till Fotbollskanalen.

Publicerad 2016-02-25 kl 10:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons