Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SvFF om uppropet från idrottsrörelsen: "Upprörande att ta del av"

Foto: Bildbyrån

2 290 kvinnor inom idrottsrörelsen skrev på uppropet #timeout mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp inom idrottsrörelsen. Nu reagerar SvFF.
- Visar hur viktigt det är att vi jobbar ännu hårdare med värderingar och jämställdhet, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Under onsdagen publicerade DN uppropet #timeout - en fortsättning på me too-rörelsen -  mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp inom idrotten. 2 290 kvinnor inom den svenska idrottsrörelsen har skrivit under.

Bland de som skrivit under finns en hel del kvinnor med kopplingar till fotbollen. Det Svenska Fotbollförbundet har tagit del av berättelserna, och reagerar nu.

Det är upprörande att ta del av berättelserna – samtidigt som det är positivt att så många kvinnor träder fram och låter oss få veta vad de har varit med om. Det är upplevelser som är helt oacceptabla, och som visar hur viktigt det är att vi, inom fotbollen och hela idrottsrörelsen, jobbar ännu hårdare med värderingar och jämställdhet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till svenskfotboll.se.

Trots berättelserna om övergrepp och sexuella trakasserier så menar Håkan Sjöstrand att man gör mycket för att skapa en bra miljö inom fotbollen.

- Jag tycker samtidigt det är viktigt att inte glömma bort att det trots allt görs mycket inom fotbolls-Sverige för att stödja inkludering, och motverka kränkningar och utanförskap. Svenska Fotbollförbundets initiativ "Alla är olika - olika är bra" innehåller många exempel på insatser som bidrar till ökad jämställdhet, integration och tolerans.

- Jag vill också återigen påminna om att vi inom Svenska Fotbollförbundet har nolltolerans mot alla typer av diskriminering. Vi går alltid till botten med uppgifter om kränkande behandling, om vi uppmärksammas på sådana händelser.

SvFF startade en internutredning efter att Gunilla Axén berättat om trakasserier och sexism inom förbundet.

Publicerad 2017-11-23 kl 13:15
Annons
Annons
Annons