Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
41v

SvFF överklagar Uefas beslut efter inställda matchen

Foto: Bildbyrån.

Sverige tycker inte att förlust med 3-0 räcker.
Nu överklagar SvFF Uefas beslut.
- Vi anser att beslutet lämnar dörren öppen för att nationsförbund i framtiden kan göra samma sak som Danmark, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand i en kommentar på svenskfotboll.se.

Efter den inställda matchen mellan Danmark och Sverige tilldelades Sverige segern med 3-0. Anledningen till att matchen ställdes in var att spelarföreningen, som representerar spelarna, inte kom överens med förbundet om ett nytt avtal. Det hela gick så långt att spelarna gick ut i strejk - och innan mötet med Sverige kom man inte överens om ett nytt kontrakt.

Uefa valde då att utdöma en 3-0-seger till Sverige. Dessutom utesluts Danmark ur Uefas nationstävlingar om något liknande inträffar under de kommande fyra åren.

Men SvFF menar att det inte är ett tillräckligt kännbart straff och har därför beslutat sig för att överklaga till Uefa Appeals Body.

- UEFA har dömt rätt när man kommit fram till att Danmark brutit mot gällande regelverk. Däremot står inte de utdömda sanktionerna i proportion till brottet. Vi anser att beslutet lämnar dörren öppen för att nationsförbund i framtiden kan göra samma sak som Danmark. Det är principiellt viktigt för all fotboll, oavsett om det är dam- eller herrfotboll, att denna dörr stängs, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand i en kommentar på förbundets hemsida.

Den danska tidningen BT skriver att det hårdaste straffet som det danska landslaget kan råka ut för är en uteslutning ur VM-kvalet.

Publicerad 2017-12-12 kl 14:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER