Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:52

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Alexander Isak och Victor Nilsson Lindelöf.

SvFF överväger att polisanmäla hat mot Isak och VNL: "Grova övertramp"

2v

Sverige föll tungt mot Georgien.
Då fick Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak motta hat på sina sociala medier - nu överväger SvFF att polisanmäla.
- Vissa kommentarer är både obehagliga och över gränsen, säger säkerhetschef Martin Fredman.

Vid seger mot Georgien hade Sverige varit gruppetta inför söndagens avgörande match mot Spanien. Men Blågult klappade ihop och förlorade med 0-2, vilket betyder att man nu är tvåa bakom Spanien.

Nu berättar Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman att Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak fått ta emot en mängd hatfulla kommentarer på sina sociala medier.

- Jag och Andreas Hård (jobbar med landslagets sociala medier) satt uppe i natt och gick igenom allt och tog skärmdumpar och sparade kommentarer, enligt den rutin vi alltid numera har när den här typen av kommentarer tenderar att komma. Det var en del grova övertramp. På Isaks var det en del kommentarer som skulle kunna utgöra grund för hatbrott och eventuell anmälan i ett senare skede, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Oavsett brott eller inte så är det tröttsamt och ledsamt hur en del som kallar sig våra supportar väljer att bete sig mot grabbarna genom sina grova övertramp på olika sociala medier och plattformar. I sammanhanget skall dock nämnas alla de uppmuntrande kommentarer som spelarna får och som i antal är avsevärt fler än folk som väljer hat och kränkningar.

Lindelöf gjorde ett misstag vid 0-2-målet när han slog bollen på en motståndare som blev fri och gjorde mål, och efter matchen tog han själv på sig det och sa att han "fuckade upp". Vad gäller Isak så lämnade han, precis som lagkamraterna, planen mållös.

Martin Fredman är på plats i Sevilla och väntar in Andreas Hård som reser med landslaget från Georgien och landar senare under fredagen.

- Vi ska prata ihop oss om hur vi ska göra nu. Vi har även kopplat in våra jurister för avstämning kring de eventuellt olika brott det kan handla om och hur vi i så fall går vidare i nästa vecka när den här samlingen är över. Men troligtvis spelar vi matchen mot Spanien och tar ett beslut efter den, säger Fredman.  

ANNONS
Publicerad 2021-11-12 kl 14:43
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto