POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

SvFF planerar för eventuellt medaljfirande i Göteborg

Foto: Bildbyrån/Scanpix.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkter från Sveriges möte med Tyskland i VM-kvartsfinalen.

Sverige har minst två matcher kvar i VM.
Blir det medalj planerar förbundet att hålla ett firande i Göteborg på måndag, erfar Fotbollskanalen.
- Klart det kanske blir lite firande, säger SvFF:s Göran Havik. 

Sverige gör succé i VM just nu. Efter att ha avancerat vidare från gruppspelet lyckades Caroline Seger och co. slå ut Kanada i åttondelsfinalen, och i lördags tog de blågula spelarna död på Tyskland-spöket när de vann med 2-1 mot världstvåan.

Resultatet gör att Sverige är framme i semifinal och att spel mot Nederländerna väntar på onsdag (klockan 21.00, drabbningen sänds på TV4). Vid seger där ska Sverige spela final på söndag och blir det förlust kommer laget få ta sig an en bronsmatch på lördag.

Nu planerar Svenska Fotbollförbundet för ett eventuellt firande av det svenska laget på hemmaplan. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen blir det dock bara aktuellt om Sverige tar hem en medalj. Tanken är att laget ska hyllas någonstans i Göteborg på måndag om det blir seger i antingen semifinalen eller bronsmatchen.

Under söndagen var Fotbollskanalen i kontakt med Svenska Fotbollförbundets projektledare för evenemang, Göran Havik. Då sa han följande på frågan om det planeras för något eventuellt firande eller mottagande av landslaget när VM tagit slut:

- Vi kanske planerar det senare. Vi vet inte.

Finns det ett beslut taget om ett mottagande på någon plats i Sverige?
- Nope.

Ni var på Götaplatsen i Göteborg 2011 (efter VM-bronset). Räcker det med semifinal eller vad krävs för en liknande mottagning?
- Det är klart att det kanske blir lite firande, senare på kvällen, säger Havik.

Åsa Borvén på Göteborg & Co, en del av Göteborgs stad, vill varken bekräfta eller dementera om det förbereds ett eventuellt mottagande av det svenska laget i Göteborg.

- Vi har jättemycket kontakt med Svenska Fotbollförbundet om en massa olika saker men jag hänvisar till Göran Havik på Svenska Fotbollförbundet i den här frågan, säger Borvén.

Han var fåordig.
- Ja, och det är jag med. När det gäller fotbollen får de uttala sig i första hand. Definitivt. 

Svenska damlandslagets "hemvist" är Göteborg. Det är där man har sin nationalarena Gamla Ullevi, som man spelar de flesta landskamperna på.

Sveriges semifinalmöte med Nederländerna spelas på onsdag. Sändningen börjar klockan 19:30 på TV4, C More Fotboll och cmore.se. Matchstart är klockan 21.00.

Publicerad 2019-07-01 kl 15:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå