Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SvFF tror på publikrekord mot Luxemburg: "Fantastiskt tryck"

Foto: Bildbyrån

44 000 biljetter är sålda till Sveriges sista hemmamatch i VM-kvalet.
Nu vågar förbundet till och med hoppas på publikrekord på Friends Arena.
- Trycket har varit fantastiskt, säger evenemangschefen Jörgen Larsson till Fotbollskanalen.

Sverige ligger tvåa i sin VM-kvalgrupp och är i nuläget på väg mot play off. I början av oktober ska allt avgöras, med en hemmamatch mot Luxemburg och avslutningen borta mot Holland. Nu är Friends Arenas publikrekord från invigningsmatchen den 14 november mot England, 49 967 åskådare, i "fara" inför drabbningen mot Luxemburg.

Svenska Fotbollförbundet öppnade upp biljettförsäljningen till VM-kvalmatchen för ett tag sedan och redan nu, med omkring tre veckor kvar till avspark, är hela 44 000 biljetter sålda. På sin hemsida går nu SvFF ut med att man hoppas sätta publikrekord. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand uttrycker att förbundet till och med "tror" på rekord.

- Det är fantastiskt. Vi har aldrig, aldrig varit med om ett liknande biljettryck till en match av en liknande kategori. Det kan alltså bli lapp på luckan, säger Sjöstrand till svenskfotboll.se.

I dagsläget är det dock oklart exakt vad Friends Arenas maxkapacitet för matchen mot Luxemburg kommer att ligga på.

- Arenan tar in ungefär 50 000 åskådare, plus minus något. Just nu tittar vi på hur stor pressläktare vi behöver bygga och sådana bitar. Det handlar ju också om vilka säkerhetsbyggnationer vi behöver ordna, men vi kommer inte ha så många sådana i den här matchen eftersom det inte kommer så många bortasupportrar, säger SvFF:s evenemangschef Jörgen Larsson till Fotbollskanalen.

Just det faktum att det inte kommer att komma särskilt många bortasupportrar till matchen talar för att maxkapaciteten kan komma att bli så hög att publikrekordet är möjligt att slå.

- Trycket har varit riktigt fantasatiskt stort, i förhållande till digniteten på landskampen. Om vi pratar motstånd då, för det är ju en viktig match i VM-kvalet. Men att ha sålt 44 000 biljetter med så pass lång tid kvar till match, det är vi otroligt nöjda med. Med den här takten så hoppas på slutsålt.

- Det är skönt att spela en match klockan 18.00 en lördag. Det är en viktig bit. Vi kan ju själva inte bestämma när vi spelar, säger Jörgen Larsson.

Publikrekord eller inte, det kommer oavsett bli en fin publiksiffra för det svenska herrlandslaget.

- Vi har ju spelat ganska många matcher med över 49 000 åskådare. Jag trodde aldrig vi skulle kunna komma upp i de här siffrorna igen, med tanke på säkerhetsbyggnationer, ombyggnationer på arenan och så vidare.

Publicerad 2017-09-18 kl 15:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons