POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

SvFF uppvaktar Bayern-talangen: "Det är smickrande"

Foto: Bayern München

Han har möjlighet att få tre pass och talar fyra språk.
Och redan nu har SvFF hört av sig till Bayern München-talangen Ryan Johansson, 16, för att visa sitt intresse.
- Det är smickrande, säger han till Fotbollskanalen.

Bosatt i Luxemburg och med en svensk pappa och en irländsk mamma sitter Ryan Johansson med minst sagt ovanliga förutsättningar. Till vardags spelar han i Luxemburgs U17-landslag och är luxemburgsk medborgare. Men i och med hans föräldrars ursprung har han även möjlighet att ansöka om och få både svenskt och irländskt pass.

Den 16-årige talangen har bland annat tillhört franska Metz akademi (45 minuters bilresa från Luxemburg) och fick för ett par veckor sedan ett treårigt kontrakt med Bayern München. Från och med i sommar ska han drillas i den tyska storklubbens akademi.

- Jag är väldigt glad och spänd. Jag hoppas att jag kan utvecklas och bli mycket bättre och förhoppningsvis ta mig upp till A-laget. Jag är verkligen jätteglad, säger han till Fotbollskanalen.

Johansson, som har engelska som sitt förstaspråk, men även behärskar franska, tyska och luxemburgiska, förklarar att det inte var så mycket att fundera på när Bayern hörde av sig.

- Tränarna visade intresse direkt och de tog tag i det väldigt fort. De var duktiga med allt kring övergången. Det var ett enkelt val. Jag skrev på för ett par veckor sedan men kontraktet börjar gälla i juli, så jag flyttar dit i juni. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag är en ganska teknisk spelare. Jag spelar som nummer åtta eller nummer tio och gillar att ha bollen. Men jag kommer ofta ner djupt för att hämta bollen och förhoppningsvis även avsluta anfallet också. Jag älskar att spela fotboll helt enkelt. 

Vad har du för förväntningar på flytten?
- Just nu vill jag bara utvecklas och förhoppningsvis bli proffs en dag. Det är drömmen.

Intervjun görs på engelska och Ryan, som tidigare spelat Gothia Cup och brukar åka till Sverige på somrarna, förklarar att han i dagsläget inte behärskar det svenska språket.

- Jag förstår det, men eftersom jag bor i Luxemburg så använder jag aldrig det. Att prata svenska är riktigt svårt, det kan jag inte bra.

När Fotbollskanalen senast, i januari i år, skrev om Johanssons eventuella övergång till Bayern och det faktum att möjligheten finns att i framtiden representera de svenska landslagen hade förbundet inte koll på den unge talangen. Men sedan dess har SvFF hört av sig och uppvaktat Johansson.

- Ja, det var P16-landslagets förbundskapten Magnus Wikman som ringde för några veckor sedan. 

Vad sa han?
- Han visste att jag skulle flytta till Bayern och ja… de visade väl sitt intresse för mig. 

Fanns det möjlighet att åka till Sverige och visa upp sig?
- Det fanns möjlighet att åka dit, men jag kommer inte att göra det den här säsongen, eftersom jag, som jag sa, bara koncentrerar mig på Bayern. 

Hoppas farsan på Sverige?
- Haha, innerst inne, ja, det tror jag. Men jag får se. 

Hur känns det att ha tre olika alternativ?
- Det är så klart smickrande att ha intresse från alla tre och det är klart att det känns bra. 

Så vad är planen för framtiden om du får möjlighet att välja?
- Det är en bra fråga som jag inte kan svara på. Jag försöker mest koncentrera mig på nästa steg och det är att flytta till Bayern och det är det jag kommer att fokusera på.

Publicerad 2017-03-15 kl 17:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå