Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
5:16

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

SvFF ville ha med Sarfo till U21-EM - planen ser ut att gå i kras

Håkan Ericson drömde om att kunna använda Kingsley Sarfo i U21-EM i sommar.
Men den allsvenska succéspelaren lär inte hinna få svenskt medborgskap i tid.
Det ser inte ut att bli det nu, säger Ericson till Expressen.

I dagarna blev Sirius succéspelare Kingsley Sarfo uttagen i Ghanas A-landslag, till matcherna mot Etiopien (kval till afrikanska mästerskapet), Mexiko och USA (träningslandskamper) nästa månad. Skulle mittfältaren få speltid mot Etiopien blir han "låst" till att representera Ghana.

Men Sverige har förhoppningar om att knyta till sig 22-åringen. Förbundskaptenen för U21-landslaget, Håkan Ericson, ville plocka ut Sarfo i truppen till sommarens EM-slutspel och Svenska Fotbollförbundet har därför, sedan i mitten av april, jobbat på att få en ansökan om svenskt medborgarskap godkänd för Sarfos del.

ANNONS

- Det stämmer. Vi har varit i kontakt med Migrationsverket och försökt att skynda på ärendet om ett svenskt medborgarskap för Kingsley Sarfo. Vår juridikavdelning har också varit inblandad, säger Håkan Ericson till Expressen.

Men Sarfo lär inte få grönt ljus att representera det svenska U21-landslaget i Polen i sommar, medger förbundskaptenen. Tittar man på Sarfos förutsättningar för att få ett svenskt medborgarskap finns det aspekter som försvårar saken för Sirius-spelaren. På Migrationsverkets hemsida går det att läsa följande:

"För att bli svensk medborgare ska du ha bott stadigvarande i Sverige en viss tid. I regel ska du ha varit bosatt i Sverige under sammanhängande fem år. Med hemvist menas att du är varaktigt bosatt här och har en avsikt att stanna kvar i Sverige".

Men Sarfo har bara bott i Sverige i fyra år och dessutom är han på väg att säljas utomlands. Sirius har till och med anställt en extern rådgivare för att sälja stjärnan, vilket talar för att spelaren inte har för avsikt att stanna kvar i landet.

ANNONS

Håkan Ericson säger också till Expressen att ärendet ligger hos Förvaltningsrätten just nu. Det innebär i sådana fall att Sarfo har fått avslag av Migrationsverket gällande sin ansökan. Det är överklagade fall som hamnar hos Förvaltningsrätten.

- Vi hade goda förhoppningar där ett tag men jag tar ut truppen på tisdag och på torsdag eller fredag ska det vara inskickat och då måste alla papper vara klara, säger Ericson. 

I januari tidigare i år berättade Sarfo för UNT att han tänkte ansöka om svenskt medborgarskap i sommar och samtidigt förklarade han att han hoppas spela för det svenska landslaget framöver.

- Om Sverige vill ha mig så är jag redo att spela. Jag har även möjlighet så klart att spela för Ghana, men jag skulle vara riktigt sugen på att spela för Sverige om jag fick den möjligheten. Det är något som jag ser fram emot och som det är just nu skulle jag vilja spela för Sverige, sa Sarfo till UNT.

ANNONS

Nyligen avslöjade Fotbollskanalen att ryska Krasnodar och allsvenska Malmö FF jagar Sarfo.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-28 kl 14:26
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto