POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

SvFF:s besked: Inget cupspel i helgen

Foto: Bildbyrån.

Svenska cupen väntar fortsatt på att spelas klart.
Nu meddelar SvFF att det inte blir något spel i helgen.
- Just nu arbetar vi dag för dag och timme för timme, säger Anna Lögdberg, tävlingschef på SvFF, till Fotbollskanalen. 

Svenska Fotbollförbundet gav under tisdagen besked om att det inte blir något matchspel i svenska cupen till helgen, varken på herr- eller damsidan. På herrsidan väntar kvartsfinaler, men till följd av coronaviruset har de skjutits upp. Förbundet meddelar nu det pågår ett "intensivt arbete" för att komma till beslut om ett upplägg för hur de nationella serierna och slutförandet av svenska cupen ska gå till framöver. 

"Tillsammans arbetar nu SvFF, SEF och EFD intensivt med analys av det rådande läget, förankringsprocess och därefter beslut, så snart som det låter sig göras", står det på förbundets hemsida. 

"Grundproblematiken med coronautbrottet och myndigheternas beslut och rekommendationer följs noga dag för dag, vilket naturligtvis också har stor inverkan på vilka beslut som kan komma att fattas", står det vidare. 

Anna Lögdberg, tävlingschef på SvFF, säger så här om arbetet för att få cupen att spelas klart innan allsvenskan drar igång:

Just nu arbetar vi dag för dag och timme för timme. Vi har många delar att förhålla oss till och med beskedet som kom från Uefa-mötet i dag behöver vi sätta oss ner och arbeta utifrån de delar som vi nu vet mer om förutsättningarna för, säger hon till Fotbollskanalen.

FotbollDirekt uppgav tidigare under tisdagen att cupen kan spelas klart inför tomma läktare, då planen är att cupen ska vara slut när allsvenskan drar igång. Lögdberg menar att det inte är klart att resten av cupen ska spelas inför tomma läktare. 

Det har vi inte tagit ställning till, det får vi se utifrån förutsättningarna. Det handlar dels om att följa vad som händer i samhället i stort nu såklart och förhålla oss till myndigheters beslut. Där vill jag inte gå in och spekulera i hur det skulle kunna bli, säger hon. 

Lögdberg fortsätter:

- Vi har en grupp som har dagliga avstämningsmöten i tävlingsfrågor. Sedan måste vi också ha respekt för att vi måste förankra och det tar tid ibland. Här är det viktigt att vi får inspel från intresseorganisationer och föreningar såklart.

Om svenska cupen, av olika anledningar, inte spelas klart lär AIK få den sista Europa League-kvalplatsen. Detta med anledning av att laget i fjol blev fyra i allsvenskan. SvFF har dock ställt en fråga om det till Uefa för att få det bekräftat. 

- Vakans-regeln säger att platsen ersätts av den nästa bäst placerade klubben i den högsta serien inom samma nation, så det blir i sådana fall nästa i seriespelet, men återigen vill vi få bekräftat av Uefa att den regeln i sådana fall gäller och där inväntar vi svar. Vi vet inte säkert under de här omständigheterna, säger Lögdberg.

Aftonbladet uppgav tidigare under tisdagen att planen för allsvenskan är att seriestarten ska bli av den 5-6 juni och att serien ska vara färdigspelad innan november månads slut.

Lögdberg säger så här om när allsvenskan kan dra igång:

- Vi har en arbetsgrupp från SvFF:s håll som håller ihop våra intresseföreningar, där vi har mandat att fatta beslut i frågor som rör seriespelet. Nu har vi i den här gruppen fått mandat att fatta det och i den här gruppen sitter även ordföranden från tävlingskommittén med. Vi har de här dagliga avstämningsmötena och har nu fått nya delar att förhålla oss till och kommer att ta upp de på våra möten. Sedan får vi se hur förankringsprocessen ser ut framåt här, säger hon. 

Publicerad 2020-03-17 kl 18:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto