POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
4v

Syrianska flyttas ner - och förbjuds att värva

Foto: Bildbyrån.

Syrianska tvångsdegraderas.
Klubben spelar i division 2 nästa år. Dessutom förbjuds man att registrera nya spelare.
”Beslutet grundar sig i att föreningen har underlåtit att i rätt tid till SvFF betala klara och förfallna fordringar på betydande belopp”, skriver förbundet i en kommentar.

I fjol åkte Syrianska ut ur superettan. Södertäljeklubben slutade sist i serien med enbart sex segrar på hela året. Nu står det klart att fallet blir tyngre än så. På sin hemsida låter Svenska Fotbollförbundet meddela att Syrianska flyttas ned till division 2 och att man dessutom förbjuds att registrera nya spelare.

Anledningen är obetalda skulder. Beslutet har tagits av SvFF:s disciplinnämnd.

”Beslutet grundar sig i att föreningen har underlåtit att i rätt tid till SvFF betala klara och förfallna fordringar på betydande belopp”, skriver SvFF.

Syrinskas ordförande, Ivo Gursac, berättar för Fotbollskanalen att klubben kommer att överklaga beslutet.

- Vi hade två tävlingsärenden som vi hade begärt anståd med att komma med att yttra oss. Tydligen har de tagit bara det ena ärendet och gått vidare, och vi har missat det. Det blev lite fel i kommunikationen, men vi ska naturligtvis överklaga det, säger Gursac.

Enligt disciplinnämnden har Syrianska skulder till förbundet på totalt 116 470 kronor. Summan består av obetalda skulder för domarkostnadsfördelning (91 470 kronor) samt obetalda böter till disciplinnämnden (25 000 kronor). När de skulderna är betalade får Syrianska börja värva spelare igen.

”Syrianska har därmed underlåtit att i rätt tid till SvFF betala klar och förfallen fordran på belopp överstigande två prisbasbelopp”, skriver man i sitt beslut.

Förbundsjuristen Tobias Tibell, som står bakom anmälan till diciplinnämnden, menar förbundets tävlingsregler är utformade på ett sådant sätt att en förening kan degraderas om de har skulder till SvFF på över två prisbasbelopp.

- Det har skötts i enlighet med regelverket och ett beslut av den här det riskerar att få påverkan på andra föreningar också. Därför finns det anledningar att hantera det här så skyndsamt som möjligt för att få tid att skapa förutsättningar för säsongen 2020 för alla som blir berörda av det här, säger Tibell till Fotbollskanalen.

Utöver det har tidigare rapporterats att Syrianska haft skulder till Skatteverket på runt 300 000 kronor.

Förutom ärendet gällande skulderna som nu alltså gjort att klubben degraderas, så finns ytterligare en anmälan mot Syrianska vad gäller obetalda arbetsgivaravgifter, där anmälaren yrkat på degradering. I det fallet har Syrianska begärt anstånd.

Syrianska har möjlighet att överklaga till Riksidrottsnämnden, där en överklagan måste komma in till nämnden innan den 6 februari. Platsen i division 1-serien erbjuds nu till IFK Berga.

Syrianska har tidigare gjort ett antal sejourer i både allsvenskan och superettan. Klubben tog sig första gången upp i den högsta serien till säsongen 2011 och gjorde sedan tre raka säsongen innan nedflyttningen 2013. Efter det spelade klubben i superettan fram till 2017, då de åkte ner till division 1. Klubben tog sig tillbaka till superettan till säsongen 2019, men då blev sejouren ettårig eftersom klubben slutade sist i serien.

Publicerad 2020-01-23 kl 16:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå