Talangen utbytt efter en kvart när Kalmar besegrade Norrköping

Kalmar FF besegrade IFK Norrköping med 1-0.
Då blev Noah Shamoun utbytt efter att bara ha spelat en kvart.
- Det var ett rent taktiskt byte och det svider alltid i tränarhjärtat, säger Henrik Rydström till Barometern

Kalmar FF tog emot IFK Norrköping under söndagen i allsvenskan. Innan matchen låg Kalmar på en sjundeplats och Norrköping på en sjätteplats. Mest anmärkningsvärt inför matchen var att Norrköping kom till spel utan skytteligaledaren Samuel Adegbenro, som startade på bänken.

Norrköping började starkt och skapade ett par lägen tidigt, men Lucas Hägg-Johansson räddade allt för Kalmar. Bland annat en superräddning på ett distansskott från Ari Skulason.

Kalmar dominerande bollen i första halvlek och låg runt 70 procent bollinnehav under stora delar av första halvlek, men det var jämt i antalet avslut och skapade lägen. I slutet på första halvlek tog Kalmar däremot över och skapade chans på chans. Både Nils Fröling och Oliver Berg var ytterst nära att göra mål innan halvtidspaus, men 0-0 var resultatet i paus.

Berg gjorde sedan mål i den 56:e minuten efter en fin framspelning av Sebastian Ring. Berg skruvade snyggt in bollen som Oscar Jansson inte kunde nå.

Bisarrt blev det i den 74:e minuten när Henrik Rydström valde att byta ut Noah Shamoun som hade blivit inbytt bara 15 minuter tidigare. Shamoun såg inte ut att vara skadad och var tydligt besviken över bytet när han klev av.

- Det var ett rent taktiskt byte och det svider alltid i tränarhjärtat, säger Henrik Rydström till Barometern och fortsätter:

Klart att jag kan vara lite blödig, men samtidigt vet Noah sin roll också och det blir min uppgift att ta det med honom. Jag har tagit det med hela gruppen och Noah själv sa att han förstod. Samtidigt, vad ska han säga?

Matchen slutade 1-0 till hemmalaget vilket betyder att Kalmar tar sig förbi Norrköping i tabellen.

Laguppställningar:

Kalmar FF: Hägg-Johansson – Johansson, Sætra, Bergqvist, Ring – Gustafsson, Romarinho, Berg – Ring, Sachpekidis, Fröling

IFK Norrköping: Jansson – Wahlqvist, Castegren, Agardius, Skúlason – Fransson, Abdulrazak, Sema – Levi, Björk, Nyman