Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Tankovic kan byta landslag: "Om Bosnien hör av sig får jag fundera"

Hollandsproffset Muamer Tankovic funderar på att byta landslag, skriver Sportbladet.
– Nu är det upp till Sverige om de vill ha med mig. Hör Bosnien av sig får jag låsa in mig i ett rum och fundera, säger han.

För drygt ett år sedan var "Mujo" glödhet när han som 18-åring fick speltid i Premier League och Fulham. En kamp mellan det svenska och det bosniska fotbollförbundet tog vid, där båda två ville knyta forwarden till sig. Efter att först Edin Dzeko och sedan Zlatan Ibrahimovic kontaktat Tankovic bestämde han sig till sist för att representera Sverige, trots att det innebar att han nobbade en eventuell plats i Bosniens VM-trupp.

Men nu är situationen förändrad. Tankovic har flyttat till AZ i den holländska ligan, och det var länge sedan han fick chansen att visa upp sig för Erik Hamrén. Istället har Blågult velat använda honom i U21-landslaget, och vid den förra samlingen kallade förbundskapten Håkan Ericson in honom till en yngre upplaga av laget än den som tar sikte mot sommarens EM. Något Tankovic benämnde som "förnedrande" i en intervju med Expressen.

Nu berättar han för Aftonbladet att han börjat överväga att eventuellt ändra sig och välja att spela för Bosnien istället.

– De är fortfarande lite intresserade. De håller ögonen på mig och det har varit folk från deras förbund och sett matcher med mig här i Holland, säger Tankovic till tidningen.

Vad svarar du om du får en konkret uttagning/inbjudan till det bosniska landslaget?
– Jag hade låst in mig i ett rum och verkligen funderat. Folk måste förstå vad Bosnien betyder för mig.
– Jag tror lite landslagsfolket har glömt bort att man kan ha de känslorna. De har bockat för mig, att jag redan valt Sverige. Men Bosnien har inte räknat bort mig.

Publicerad 2015-04-20 kl 22:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons