POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Tinnerholm om startdebuten: "Var nog lite för nervös"

Foto: Scanpix

Anton Tinnerholms första landskamp från start är avklarad – men Malmöbacken är inte helt nöjd med insatsen.
- Jag var nog lite för nervös till en början, säger han till Fotbollskanalen.

Erik Hamrén valde att stöpa om sin försvarslinje i förhållande till segermötet i EM-kvalet senast mot Moldavien. Pierre Bengtsson flyttade över till ”sin” kant på vänstersidan, och beredde därmed rum ute till höger. På den platsen fick Malmös Anton Tinnerholm chansen, men det såg lite svajigt ut till en början trots att han hade lagkompiarna från klubblaget, Erik Johansson och Robin Olsen, nära till hands. Den vanligtvis så rivige och distinkte 24-åringen tycktes vara tagen av stundens allvar och missade en del till synes enklare passningar i matchöppningen.

- Det kändes som att jag var lite för nervös och det satt väl i under första halvlek. Inte så att iranierna kom förbi hela tiden på kanten, men jag slarvade för mycket med passningarna. Jag kom inte in i spelet så pass bra som jag ville, men det blev bättre efter paus. I andra kunde jag mer spela mitt eget spel och vara betydligt mer delaktig i offensiven. Den är jag mycket mer nöjd med, säger Tinnerholm till fotbollskanalen.se.

Hur viktigt är det för dig att lyckas med de första ingripandena för att komma in i matchen på rätt sätt?
- I dag gjorde jag ju inte det, och ändå vann vi med 3-1, så det är inte avgörande på något sätt. Men det är klart att man vill ha en bra start.

Vad tror du om dina chanser att knipa en fast plats i landslaget, efter din insats idag?
- Jag har inte tänkt så mycket på det, utan ville mer göra mitt bästa ute på planen idag och ta det därifrån. Sedan är det väl inte bara den här matchen som räknas, utan min vår i MFF spelar säkerligen in också när Hamrén ska värdera hur det blir framöver.

Trots de blandade känslorna inför Iranmatchen kan Tinnerholm trots allt glädja sig med tre raka segrar under sina senaste tre framträdanden med landslaget. Först seger under januariturnén, och nu under den här samlingen mot Moldavien och Iran.

Publicerad 2015-03-31 kl 21:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå