Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Toivonen ratades av Hamrén – tokhyllas av Andersson: ”Fantastisk spelare”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MILANO. Ola Toivonen ratades i Erik Hamréns EM-trupp.
Nu gör han succé i Janne Anderssons landslag.
- Han är en fantastiskt bra fotbollsspelare, säger Andersson.

Ola Toivonen fick inte så mycket förtroende av Erik Hamrén och var inte given i startelvan men ofta med i truppen. Anfallaren hade problem med att få ut sin fulla potential. När EM-truppen 2016 togs ut fick Toivonen inte ens en plats.

Då var då. Nu är nu.

Nu gör Toivonen succé i Janne Anderssons landslag och är given i startelvan.

- Det som är häftigt med Ola är att tidigare har jag sett honom som en lirare, en väldigt bra teknisk spelare. Men nu är det så att hans lojalitet mot vårt sätt att spela, hans taktiska drivenhet, är för mig fantastiskt bra. Det man begär av honom det gör han. Han tar löpen, han springer, tar dueller och så vidare. Så Olas betydelse för oss är jättestor, säger Janne Andersson.

- Han var ju inte med i den första truppen jag tog ut därför att han hade fallit bort lite, han var ju inte med i EM och hade försvunnit iväg lite. Det var ingen liga som pågick på sommaren, man hade inte riktigt grepp om var han stod eftersom han bytte klubb och det var lite sådär. Men sedan har han kommit med och jag tycker att han är en fantastiskt bra fotbollsspelare. Så smart. Så jäkla klok spelare. Så det är en klokskap som är viktig att ha på planen.

När Fotbollskanalen träffar Ola Toivonen inför måndagens playoff på San Siro berättar han att det är väldigt kul att spela i landslaget igen – men att han för lite mer än ett år sedan trodde att landslagskarriären var över.

- Ja, den tanken slog mig väl, säger han.

Första gången som Ola Toivonen fick chansen i Janne Anderssons landslag var i bortamatchen mot Luxemburg i oktober 2016. Då hoppade anfallaren in när John Guidetti gick av i den andra halvleken.

Därefter startade han direkt mot Bulgarien och tackade för förtroendet genom att öppna målskyttet i 3-0-segern på Friends Arena.

Efter det har han varit given och startat i samtliga sju tävlingsmatcher. Två mål hade det blivit och det viktigaste var det avgörande målet i 2-1-segern mot Frankrike.

Publicerad 2017-11-13 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons