Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Tonåring straffad efter rasistattacken - Durmaz: "Bra att det händer något"

Foto: Bildbyrån.

En tonåring har ålagts böter efter rasistattacken mot Jimmy Durmaz.
Durmaz ser positivt på utfallet.
- Det är bra att det händer något. Att det blir konsekvenser när man beter sig på det sättet, säger han till Aftonbladet.

När Sverige föll med 2-1 mot Tyskland i VM:s gruppspel orsakade Jimmy Durmaz frisparken som Toni Kroos gjorde mål på i slutsekunderna. Efter matchen fick mittfältaren utstå mängder av hat och hot på sociala medier.

Hoten på sociala medier blev ett polisärende och i höstas rapporterade Radiosporten att två i polisförhör erkänt att man förolämpat Durmaz.

Enligt GP har nu en tonåring, som är under 18 år, ålagts 40 dagsböter á 50 kronor, totalt 2000 kronor, av åklagare för förtal.

Jimmy Durmaz själv ser positivt på utfallet och han hoppas på att det har fått polletten att trilla ned.

- Det är bra att det händer något. Att det blir konsekvenser när man beter sig på det sättet, säger Durmaz till Aftonbladet.

- Förhoppningsvis får sådana här beslut (strafföreläggandet) folk att tänka till när de sätter sig anonymt bakom sina skärmar och skapar fejkkonton. Att de får rätt i sina hjärnor och tänker till innan de gör något liknande.

Tonåringen kan välja att inte acceptera påföljden och då kan åklagaren ta ärendet till domstol. Ytterligare en man har utretts för rasistiska kommenterar, i det ärendet har åklagaren inte fattat något beslut än, enligt Aftonbladet.

Publicerad 2019-01-05 kl 14:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons