Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Tre målvaktskompisar - bara en plats

Foto: Scanpix

Ända sedan EM-truppen samlades har de tre målvakterna gått max ett par meter från varandra. Trots konkurrensen.
- Skulle vi inte stötta varandra skulle det inte fungera, säger Pär Hansson.

Varje träning så har man sett de där tre - Andreas Isaksson, Johan Wiland och Pär Hansson - gå och snick-snacka, träna ihop eller bara skratta.

Nu när Sverige inte kan gå vidare och Isaksson spelat fyra matcher på kort tid efter en halv säsong av inga matcher alls, kan förbundskapten Erik Hamrén välja att ge speltid åt någon av de andra två.

Wiland valde att avstå söndagens träning, så kanske är det Hansson som får chansen mot Frankrike på tisdag.

Oavsett vem det blir så finns de andra två där och peppar.

- Det är en individuell sport i en lagsport, och det är otroligt svart eller vitt för oss. Antingen så är man en hjälte eller så är man en syndabock. Du kan göra en kanonmatch, men så gör man ett enda misstag så förlorar man matchen, säger Pär Hansson.

- Min målvaktstränare Sven Andersson lärde mig två saker: 1) du kommer bli ifrågasatt, 2) du kommer släppa in mål. Det gäller bara att vänja sig vid båda sakerna. Och då blir det så att man stöttar varandra, för vi kanske har större förståelse för vad en målvakt går igenom.

Johan Wiland:
- Tiden är förbi när en målvakt bara var en bollmotare. Och det är klart vi håller ihop och peppar varandra, man blir ju tajta när man är med varandra så mycket, säger Wiland.

Pär Hansson kan tycka att de får oförtjänt mycket kritik ibland.
- Jag märker ju det när jag sitter med kompisar och tittar på en match på tv. Från sidan ser det lätt ut. Som målvakt har jag mer förståelse, medan kompisarna gnäller en del.

Säger du till då, eller har du gett upp?
- Ibland. Men jag orkar inte det varje gång. Då är det bättre att jag är tyst och föreslår att vi ska göra något annat i stället.

Publicerad 2012-06-17 kl 13:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons