Tredje raka segern för Sverige i kvalet till P19-EM - Bajentalangen avgjorde

Sveriges P18-landslag tog sin tredje raka seger i EM-kval 1 i Serbien. I gruppfinalen mot just Serbien vände det svenska laget sent och Hammarby-talangen Isac Lidberg avgjorde på tilläggstid.
- Fantastiskt skön seger, säger förbundskaptenen Claes Eriksson till svenskfotboll.se.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter segrar mot Malta och Moldavien väntade en ren gruppfinal för Sveriges P18-landslag mot Serbien i EM-kval 1 i just Serbien. Kryss räckte för att det skulle bli en svensk gruppseger, men det såg tungt ut ett tag.

Serbien tog ledningen med både 1-0 och 2-1, ett resultat som stod sig med tio minuter kvar av matchen. Sverige jagade mot ett decimerat serbiskt lag, och utdelningen skulle komma. I den 82:a minuten kvitterade Falkenbergs Jesper Karlsson, ett mål som hade räckt för gruppseger. Men Hammarby-talangen Isac Lidberg såg med en vacker bredsida i krysset till att det blev en tredje raka seger för Sverige.

- Vi visar verkligen moralen att kunna vända fotbollsmatcher. Det är en enorm styrka och vi är jätteglada för att ta nio poäng på tre matcher, säger förbundskaptenen Claes Eriksson till svenskfotboll.se.

Sista steget för Sverige för att nå P19-EM i Georgien nästa sommar är Elite Round-gruppspelet. Efter gruppsegern är det svenska laget i den första seedningsgruppen i lottningen som sker den 13 december.

- Vi är väldigt nöjda men långt ifrån klara. Vi har mycket att utveckla fortfarande, säger Claes Eriksson.