POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Trots bojkotten - regeringen åker till VM

Foto: Bildbyrån

Regeringen valde att bojkotta VM efter det ryska giftattacken i Salisbury, Storbritannien.
Men utrikesminister Margot Wallström bekräftade i dag att ministrar kommer att närvara på nästa Sverige-match.
- Vi har absolut inte kovänt, säger Wallström till Aftonbladet.

När idrottsminister Annika Strandhäll i april gästade Lundhs podcast öppnade hon för att den svenska regeringen kunde bojkotta VM i protest mot arrangörslandet Ryssland.

I slutet av maj stod det klart att det inte skulle bli något Ryssland-VM för regeringen, för att tydligt visa hur man ställde sig mot Ryssland och i frågan om giftattacken mot Sergej Skripal i Salisbury, Storbritannien.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström bekräftade under torsdagen uppgifterna om en helomvändning att regeringen faktiskt kommer att närvara på nästa Sverige-match.

- I det här läget tycker vi att det är viktigt att vi kan heja på vårt lag och vi har fattat det beslutet till exempel efter att ha pratat med bland annat Danmark, säger Wallström till Aftonbladet.

- Vi har absolut inte kovänt, vi har varit konsekventa och sagt att vi skulle bojkotta invigningen i solidaritet med Storbritannien till följd av Skripal-fallet. Det gjorde vi tillsammans med andra länder och sedan var det tydligt för alla att vad som skulle ske därnäst var upp till länderna.

Publicerad 2018-06-28 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå