Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Trots EM-petningen - Linderoth vill ha kvar Lagerbäck

BASEL. Tobias Linderoth fick inte en minuts speltid i EM.
Mittfältaren är klart besviken över det - ändå är han hundraprocentigt bakom Lagerbäck:
- Ingen har haft sådana resultat som han, säger Linderoth till fotbollskanalen.se.

EM-slutspelet fick ett tungt slut för Sverige för en vecka sedan, och extra sved det nog för Tobias Linderoth som kämpade sig tillbaka efter en höftoperation i januari - men inte fick spela en enda minut.

- Klart att jag är besviken. Jag känner att jag hade tillfört en del spelmässigt, säger Linderoth till fotbollskanalen.se. Sedan tycker jag att både Anders (Svensson) och Daniel (Andersson) gjorde det bra.

Hade du något snack med Lagerbäck med tanke på det?
- Jag pratade med honom före första matchen och då sa han att han ville se att det skulle gå rejält framåt för mig. Det tycker jag att det gjorde också, men jag får förstå att de inte ville chansa med mig med tanke på att jag inte hade spelat särskilt mycket matcher.

Sett i efterhand - var det meningslöst att du var med?
- Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att jag tillförde mycket på träningarna och jag var redo att spela.

Tobias Linderoth säger först att han inte funderat på om han ska fortsätta i landslaget eller ej. Utan all fokus ligger på att komma tillbaka på planen i klubblaget Galatasaray.
Efter några frågor till säger han:

- Det är klart att jag vill vara med i landslaget i fortsättningen också. Men det hänger ju på hur det går i klubblaget också. Vi får se när det är dags för första samlingen.

Hur ser du på debatten om att landslaget måste föryngras?
- Det är inte så jäkla lätt som folk tror, det är inte bara att kasta in elva nya spelare och tro att det ska fungera. Lasse och Roland spelade med de elva som de trodde skulle göra den bästa insatsen. På det stora hela gör vi det bra innan vi åker ut mot ett riktigt bra Ryssland. De har ju visat sin klass under EM.

Lars Lagerbäck har suttit i snart elva år. Är det dags för ett skifte?
- Jag trivs jättebra med Lagerbäck som förbundskapten och det finns ingen som har haft sådana resultat som han. Därför tycker jag inte det.

Semestern blir kort för Tobias Linderoth, redan om en dryg vecka ska han inställa sig i Istanbul för träning under Galatasarays nye tränare, tysken Michael Skibbe.
- Jag behöver matchträning och visa vad jag går för.

Kanske får han understöd av Andreas Isaksson som kan vara på väg till Galatasaray. Klubben har försökt värva honom i ett halvår.

- Det har snackats om det länge, vi får väl se vad det blir av det.

Publicerad 2008-06-25 kl 19:20
Annons
Annons
Annons