Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Trots lös benbit i foten - Safari får träna direkt: "Operationen gick jättebra"

Här är ett glädjebesked från Behrang Safari.
Fotoperationen gick bra – och skadan var inte så farlig som befarat.
- Jag kan börja träna direkt, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var i förra helgens ligamatch med FC Basel som den svenske vänsterbacken råkade illa ut. Han skulle slå ett inlägg, men i samma ögonblick satte en motspelare upp foten som block – och sammanstöten slet av flera ledband i Safaris fot.

Först löd diagnosen att 26-åringen skulle bli borta flera månader, och avslutningen på säsongen låg i riskzonen för hans del. Nu står det klart att EM-kvalet mot Moldavien 29 mars fortfarande är kört för svensken, men mycket mer vila än så behövs inte.

- Ingreppet gick jättebra, det var inte så mycket trasigt som doktorerna hade trott. Läkningen tar väl fortfarande ungefär samma tid, men jag kan komma igång och träna snabbt. Jag har redan kört lite här på sjukhuset faktiskt. Så det känns positivt, säger Safari som precis ska skrivas ut när fotbollskanalen når honom.

Han förklarar att även om några ledband gett vika höll ”de viktigaste” ihop, bland annat ett som har stor inverkan på stabiliteten i foten. Den fraktur som hittades i en första undersökning har visat sig vara helt ofarlig.

- Ja, det var en gammal benbit som slitits bort tidigare någon gång, men som inte stört mig. De vågade inte röra den, så de lät den vara kvar i stället, säger Safari.

En lös benbit i foten - det låter lite läskigt?
- Nja, har den varit där hela tiden utan att jag märkt det blir det inga problem nu heller. Det känns lugnt, säger Safari.

Om senast sex veckor ska han vara helt friskförklarad, men processen kan kortas ytterligare om rehabiliteringen går enligt planerna.

- Så fort jag kommer ut härifrån åker jag till vårt stadion och börjar på riktigt, säger Safari.

Publicerad 2011-03-04 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons