Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Trots skadekrisen – Almebäck tror inte på landslagspel: ”Jag har en bit kvar”

Majstorovic och Mellberg borta. Det öppnar för utmanarna – men Michael Almebäck tror inte att han är en av dem.
- Det är ingenting jag går och väntar mig eller funderar på, säger han till fotbollskanalen.se.

Olof Mellberg är avstängd mot Moldavien och Daniel Majstorovic har brutit en tå och missar även han matchen. Det ställer ett frågetecken inför EM-kvalmatchen: Vilket mittbackslås kommer Erik Hamrén att använda? Andreas Granqvist och Jonas Olsson är två heta kandidater.

En annan är Örebros Michael Almebäck, som imponerade under januariturnén och även var med till Cypern. Almebäck själv sitter dock lugnt i båten – och går inte och hoppas på att han tas ut.

- Det är inget jag tänker på alls. Om det skulle bli så får jag ta det då, men det är ingenting jag går och väntar mig eller funderar på.

Du har ju varit med tidigare och nu är det många skador – varför tänker du inte på det?
- Jag har en bit kvar. Jag fick vara med på Cypern, vilket var ett tecken på att jag gjorde bra ifrån mig på januariturnén. Men det känns ändå som att jag har en bit kvar, och det är inget jag tänker på att jag skulle vara med i något EM-kval, men om det skulle hända skulle det förstås vara otroligt kul.

Almebäcks kontrakt med Örebro går ut efter säsongen och han har tidigare sagt att han inte kommer att förlänga. En utlandsflytt till en större liga är inplanerad – vilket han tror kan gynna eventuellt landslagsspel i framtiden.

- Landslaget är självklart en ambition, inget snack om saken. De flesta utländska ligor håller ju oftast högre kvalitet än Allsvenskan, så då får man bättre matchning mot bättre spelare och bättre utveckling – och det tror jag är viktigt om man vill ta en startplats på sikt.

Erik Hamrén tar ut sin landslagstrupp till Moldavienmatchen till veckan, den 15:e mars.

Publicerad 2011-03-12 kl 14:05
Annons
Annons
Annons