POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
2v

Tuff lottning för Sverige i Algarve cup - ställs mot Tyskland i utslagsmatch

Foto: Bildbyrån

Sverige ställer som brukligt upp i Algarve cup.
I år är formatet ändrat och lotten har gett Tyskland som kvartsfinalmotståndare i första matchen.
- Det ska naturligtvis bli intressant att mötas igen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Det svenska landslaget kommer i år att, som brukligt, spela Algarve cup i början av mars. Nytt för det här året är att åtta lag har lottats ihop i par, som kommer att mötas i kvartsfinaler direkt. Vinnaren tar sig till semifinal, medan förloraren kommer att spela placeringsmatcher.

För Sverige blir det direkt tuffast möjliga motstånd, i form av tvåan på världsrankingen Tyskland. Länderna möttes senast i VM-kvartsfinalen i somras, där Sverige vann med 2-1.

- Algarve Cup är en träningsturnering med många bra motståndare. Nu fick vi Tyskland på vår lott och det blir en riktigt bra match. Det ska naturligtvis bli intressant att mötas igen, säger Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Vid avancemang ställs Sverige mot Danmark eller Norge i en semifinal, medan Blågult möter förloraren i det mötet vid förlust. I de andra kvartsfinalerna ställs Nya Zeeland mot Belgien medan värdlandet Portugal tar emot Italien.

- En lottning kan vi inte påverka. Det är bra motståndare genom hela turneringen och om vi hade stött på Tyskland i första, andra eller tredje matchen spelar ingen större roll. Nu vet vi vilka vi kommer tampas mot och kan påbörja vårt arbete för årets första landskamp. Det kommer bli en bra start på 2020, säger Gerhardsson.

Algarve cup spelas i år mellan den 4 och 11 mars.

Publicerad 2020-01-07 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå