Tung förlust för Sverige - föll på stopptid mot Danmark

Sverige (dam)

Sverige tog ledningen tidigt.
Men danskorna vände på matchen och kunde avgöra på stopptid.

Sverige föll i premiärmatchen i Algarve cup mot Tyskland med 1-0 och därmed var chansen till cupseger borta. När Sverige släppte sin elva i lördagens möte med Danmark stod det klart att Peter Gerharsson gjorde hela tio ändringar gentemot Tysklands-matchen. Den enda som startade även mot Danmark var Magdalena Eriksson.

Trots rotationerna öppnade Sverige matchen starkt och den fina starten skulle ge utdelning. Jessica Samuelsson hittade in till Lina Hurtig, som med en fin mottagning tog sig förbi två danskor och kunde trycka in 1-0 från nära håll efter elva minuters spel.

1-0 i paus.

Lika många minuter som det tog för Sverige att hitta målet i den första halvleken tog det för Danmark i den andra. Efter en kort hörna hittade ett inlägg in till Stine Larsen som resolut nickade in 1-1.

Länge såg matchen ut att sluta 1-1, men på stopptid kontrade Danmark - en kontring som slutade med att danskorna gjorde 2-1 genom Nanna Christiansen. Christiansens mål blev matchens sista och Danmark vann således mötet med 2-1.

Förlusten gör att Sverige nu får spela om plats sju och åtta i Algarve cup.

Sverige: Jennifer Falk - Nathalie Björn, Emma Kullberg, Magdalena Eriksson - Jessica Samuelsson, Filippa Angeldal. Julia Karlernäs, Lotta Ökvist - Madelen Janogy, Mimmi Larsson, Lina Hurtig.

Danmark: K. Larsen - Snerle, Boye, Troelsgaard, Eslund, Harder, S. Larsen, Sörensen, Madsen, Holmgaard, Gevitz

Publicerad 2020-03-07 kl 17:26