Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Tung premiärförlust för Sverige i U20-VM

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev en tuff match i värmen för Sverige i VM-premiären. Nordkorea visade prov på både styrka och teknik och vann med 2-0.

Trots flera tongivande spelare kunde Sverige aldrig hota Nordkorea i premiärmatchen av U20-VM i Papua Nya Guinea. Nordkorea satte gasen i botten direkt från avspark och hotade framförallt på Sveriges vänsterkant, där Lotta Ökvist fick agera räddare vid flera tillfällen med bland annat en rensning på mållinjen vid en av Nordkoreas många hörnor.

Efter 25 minuter väggade sig Ri Hyang Sim snyggt igenom en passiv svensk backlinje och placerade in 1-0 bakom en chanslös Emma Holmgren, och bara minuter senare var Nordkorea nära igen, men då stod Holmgren för en fin parad. Sverige lyckades bara skapa en riktig målchans i första halvlek, men tyvärr sköt Michelle De Jongh över.

Nordkorea startade den andra halvleken i samma tempo som den första och det dröjde bara tre minuter innan man åter kombinerade sig snyggt igenom det svenska försvaret och satte bollen i mål, denna gång genom Kim So Hyang. Sverige lyfte sitt spel i andra halvlek och hade ett par fina anfall på gång, men hotade aldrig på allvar. Första avslutet på mål för Sveriges del kom inte förrän på övertid och Nordkorea tog en säker och välförtjänt seger.

- Det gick väl bra, men man vill alltid vinna och hålla nollan. I första halvlek fick vi inte till vare sig försvar eller anfall. Men i andra blev det bättre, säger Emma Holmgren till TT.

Sverige spelar nästa match på onsdag 10:00, då man möter värdnationen Papa Nya Guinea. Matchen sänds i TV12. 

Se Nordkoreas mål i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-13 kl 07:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER