Tungt för Turkietsvenskarna

Sverige

Äntligen fick Erkan Zengin och Jimmy Durmaz chans i en svensk startelva — och det mot Turkiet i Turkiet, landet de båda spelar i.

Men dagen blev inte så rolig.

Zengin blev sjuk, Durmaz fick inte in bollen trots två bra möjligheter och fotbollslandslaget förlorade med 1—2.

Jimmy Durmaz

För Durmaz var det dessutom spel på sin hemma-arena, 19 maj-stadion i Ankara, men under den timmen han fick chansen lyckades han inte imponera lite extra på sin vanliga publik.

Men det var nära.

I mitten av första halvleken sköt han ett långskott efter en hörna.

Skottet letade sig förbi målvakten Onur Redep Kivrak, men räddades av en back på mållinjen.

Och tio minuter senare, under ett av Sveriges få anfall i den första halvleken, tvekade han en sekund innan han tog en löpning, vilket gjorde att han inte hann fram i tid och skottet gick utanför.

Han var dock oskyldig i förspelet till det snabba — redan efter 1.15 — turkiska ledningsmålet.

- Det är klart att det är tufft, deras första anfall och de gör mål, vi fick jobba i uppförsbacke. Den sista passen saknas. Vi spelade bra när vi väl kom upp i banan, sade Durmaz i halvtidsintervjun med Sjuan.

Den svenske målvakten Johan Dahlin spelade också inför sin normala hemmapublik.

Publicerad 2014-03-05 kl 21:41