TV: 0-0 i VM-genrepet - Claesson nära att ge Sverige seger med cykelspark

Sverige (herr)

0-0 mot Danmark… och 0-0 mot Peru.
Även Sveriges VM-genrep slutade mållöst, men Viktor Claesson var nära att cykelsparka Blågult till seger.
- Finns saker att förbättra i det offensiva spelet, säger mittfältaren Albin Ekdal till TV4.

Sverige var det lag som startade matchen bäst och kom till några attacker under den första kvarten. Närmast 1-0? Forwarden Ola Toivonen i den 14:e minuten. Efter ett inspel från Viktor Claesson stötte han bollen en bit utanför ena stolpen.

Knappt 30 minuter in i matchen var Peru sedan nära att göra 1-0. Bortalaget bröt ett svenskt anfall och den efterföljande omställningen gav ett friläge. Men svenske keepern Robin Olsen kom ut och räddade Jeffersons Farfans försök.

I den 40:e minuten var det återigen Sveriges tur att nosa på ett 1-0-mål. Marcus Berg nickade bakåt i straffområdet till Viktor Claesson, som drog till med en cykelspark. Claesson fick träff på bollen, men Perus målvakt Pedro Gallese räddade.

Den andra halvleken var händelsefattig och matchen slutade 0-0. Förra helgen spelade Sverige 0-0 även mot Danmark. Under mars-samlingen förlorade man mot både Chile och Rumänien, och Janne Anderssons mannar kliver alltså in i VM med fyra raka (tränings)matcher utan seger i bagaget.

- Man vill alltid vinna men det är viktigare att vinna mot Sydkorea (i VM-premiären) än att vinna idag. Över 90 minuter är det en godkänd insats mot ett spelskickligt Peru, säger mittfältaren Albin Ekdal till TV4.

- Tuff match för oss och vi fick springa mycket mot ett bra motstånd. Vi kommer att ha en bra fysisk kondition till den första matchen i VM, och sen finns det saker att förbättra i det offensiva spelet. Vi skapar ändå fler chanser jämfört med Danmark-matchen.

- Det defensiva sitter precis som det ska. Vi orkar jobba i 90 minuter och vi kan skapa chanser när vi vågar spela, som vi visar i första halvlek, men vi måste bli bättre offensivt.

Lördagens match mot Peru spelades på Ullevi i Göteborg, inför 32 163 åskådare.

Sveriges startelva: Robin Olsen - Mikael Lustig, Viktor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Marcus Berg, Ola Toivonen

Perus startelva: Pedro Gallese, Alberto Rodriguez, Miguel Trauco, Christian Cueva, Paolo Guerrero, Jefferson Farfan, Renatio Tapia, Christian Ramos, Luis Advincula, André Carrillo, Yoshimar Yotun