Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Aiesh valde bort Palestina: ”Kändes som om Sverige inte heller var fel”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Hosam Aiesh i spelaren ovan.

Hosam Aiesh kunde representera både Sverige och Palestina.
Valet föll i slutändan på Sverige, men det var inte ett enkelt beslut.
- Alla får välja vad de vill och vad de känner. I slutändan väljer man med hjärtat, säger Östersundspelaren.

Hosam Aiesh kommer från en fin säsong i Östersund och toppade assistligan i allsvenskan under fjolåret. Det ledde till en plats i januariturnén.

- Det är en dröm egentligen, att representera svenska landslaget, sen man var liten. Sen gäller det att prestera och försöka göra så bra man kan för att komma in i riktiga landslaget, säger Aiesh.

Det är första gången Aiesh är uttagen i en svensk A-landslagstrupp, men inte första gången han är uttagen i ett landslag. Yttern kan även representera Palestina och var uttagen till en samling förra året men lämnade återbud på grund av skada.

När valet skulle tas på nytt föll valet på Sverige.

- Jag satt och tänkte på vad som är bäst för min karriär och då kändes det som att Sveriges landslag inte fel heller. Det är också mitt land och jag blev uppvuxen och lärd egentligen med fotbollen och allt sånt där i Sverige, så det var ett bra val.

Samtidigt säger Aiesh att han kommer att följa Palestina i asiatiska mästerskapen och han har koll på när de spelar sina matcher. Valet att välja Sverige var inte självklart.

- Det är väldigt svårt, speciellt för mig som kommer från Palestina där det är rätt tufft. Man skulle jättegärna vilja ge tillbaka något till det landet, säger Östersundspelaren.

- Jag pratade med mina föräldrar och de tyckte att jag skulle spela i Sverige. Det är en dröm jag haft sedan jag var liten att få representera Sveriges landslag, jag spelat i Sverige och blivit uppvuxen i Sverige. Så de sa välj Sverige för vi vet att du vill vara i Sverige och representera Palestina på ett fint sätt.

Aieshs förra lagkamrat i Östersund, Saman Ghoddos, stod inför ett liknande val som slutade med att han valde att spela för Iran före det svenskan landslaget. Aiesh menar att det var ett svårt val för Ghoddos och att han inte visste vilket land han skulle välja att spela för.

- Alla får välja vad de vill och vad de känner. Men i slutändan väljer man med hjärtat och han (Ghoddos) valde Iran, säger Aiesh.

Se intervjun med Hosam Aiesh i spelaren ovan.

Publicerad 2019-01-07 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons