Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Analyserna direkt efter sortin: "Är numret större"

Sverige räckte inte till mot Portugal.

Efteråt var det dystra miner bland spelarna:

- Det absolut tuffaste motståndet vi kunde få, säger Anders Svensson.

Det blir inget svenskt deltagande i VM i Brasilien 2014. Portugal och Cristiano Ronaldo i synnerhet blev för svåra att hantera för det svenska laget och efter förlust med totalt 4-2 får nu Sverige ladda om mot EM 2016.

- Det absolut tuffaste laget vi kunde få. Det var ett riktigt bra lag vi mötte, vi gjorde vad vi kunde men det räckte inte till, resonerade Anders Svensson.

Kim Källström:

- Ja, det är bittert. Jag tycker att vi över två matcher verkligen ger det en chans.

TV4:s expert Hans Backe delade analysen att Portugal rättvist gick vidare:

- De är numret större. Det är det ingen tvekan om. Det är en jämn första halvlek i Lissabon, men sedan tar man över totalt i de sista 45 minuterna i fredags.

- Man (Portugal) är lite skadade vid 2-1, men det är lite skillnad på de här lagen och det är inte bara Ronaldo – titta på mittbacksparen, Pepe och Bruno Alves, som inte bara är defensivt bra utan också är tekniskt så bra i sina uppspel.

Den självklara frågan efter uttåget är Erik Hamréns framtid. Förbundskaptenen sitter på utgående kontrakt och medgav själv på presskonferensen att det finns ett ömsesidigt intresse för en fortsättning. Olof Lundh gav sin syn på saken:

- Jag tror att Erik Hamrén kommer att ställa sig frågan: "Orkar jag med det här?". Det är uppenbart att han inte orkar med den negativa kritiken – den baksidan av jobbet.

- Jag tycker att förbundet ska vara lite kalla och verkligen analysera om vi har utvecklats, är vi på rätt väg. Hur ska Sverige ta ytterligare ett kliv?

Publicerad 2013-11-20 kl 07:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons