POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
7v

TV: Andersson: ”Grunden är att vi vill ha spelare som kan konkurrera i A-landslaget”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

En del helt nya spelare och en del bekanta ansikten.
Det var en mix av spelare som blev uttagna till januariturnén på måndagen.
- Grunden är att vi vill ha spelare som är tänkbara att vara med och konkurrera i A-landslaget framöver, säger Janne Andersson till TV4.

Under måndagen tog Janne Andersson ut truppen till januariturnén, där Blågult ska åka till Qatar efter årsskiftet med matcher mot Kosovo och Moldavien.

- Det är som vanligt, jag vill inte säga en brokig blandning av spelare men eftersom vi tar spelare från Sverige och de nordiska länderna och även den ryska ligan, så blir det en ganska skön blandning. Det är några yngre som är i början av sina karriärer och några äldre som varit ganska nära att ta sig in i den riktigt truppen under året, bland annat Marcus Danielson som har varit med i de två senaste samlingarna. Så det känns som en rolig blandning av spelare, säger förbundskaptenen till TV4.

TV4: Hur tänkte du när du tog ut den här samlingen spelare?
- Grunden är att vi vill ha spelare som är tänkbara att vara med och konkurrera i A-landslaget framöver och det är det vi tittar på såklart. ”Mujo” Tankovic har varit med och vi pratar om Alexander Fransson och så vidare. Så det är flera spelare och de ska få chansen att få visa upp sig. Samtidigt är det några, till exempel Robin Söder som har gjort en fin säsong i Blåvitt som inte vi jobbat med som ska bli roligt. Mixen känns roligt och känns intressant.

Eftersom landslagsåret också innehåller ett EM finns det säkert en del spelare som hoppas stärka sina aktier för att kunna ta sig till turneringen i sommar. Även Janne Andersson hoppas att spelare kan utmana om platser till truppen.

- Sen hur stor chansen är, det är svårt att säga i dag, det är ett halvår kvar till EM. Men jag hoppas att de tar för sig och visar framfötterna och gör det svårt för mig att ta ut truppen (till EM) i mitten av maj, säger förbundskaptenen.

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren högst upp.

Publicerad 2019-12-09 kl 15:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå