Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Andersson inför avgörandet: ”Alla spelare är tillgängliga”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas hela presskonferensen inför mötet.

AMSTERDAM. Sverige har tränat sista passet inför Holland-Sverige.
Alla är spelklara.
- Spelarna får laget i kväll, säger han.

Under måndagen tränade Sverige på matcharenan Amsterdam Arena. 15 minuter var öppet för pressen, men resten av tiden var stängd för insyn.  

- Vi har haft en bra träning men vi har tagit det lugnt, det är två dagar efter match och match i morgon. Alla spelare är uttagningsbara, säger Janne Andersson.

- I kväll kommer jag ha matchgenomgång med spelarna om hur vi ska genomföra matchen och de får nog laget. Sedan blir det fasta situationer i morgon.

Det har gått bra – kan det vara värt att ta in Albin Ekdal igen?
- Det är roligt att Albin blivit bättre under veckan, och på lång sikt är det bra för oss om det släpper för honom. Sedan får ni se vilket lag jag tar ut, jag tar ut det lag som jag tror ska vinna matchen.

Förbundskapten Andersson inser att det blir annorlunda när Holland måste vinna med sju mål för att ta andraplatsen och playoff till VM.

- Det är klart att det är en speciell match när ett lag behöver göra mycket mål och vi förväntar oss ett offensivt Holland men det förändrar egentligen inte hur vi ska spela matchen.

Holländsk press drog upp att förbundskapten Dick Advocaat klagat på Luxemburgs inställning i matchen mot Sverige:

- Jag bryr mig inte om vad han tänker om det, jag har annat att fundera på. Han får tycka om det.

Varningsläget är en sak att ta hänsyn till där sex svenska spelare blir avstängda i ett playoff om de får en varning mot Holland. Lägg till seedning och annat, men Janne Andersson undviker att svara på frågor om det:

- Vi är där att vi ska spela i morgon och vi kommer att ha ett antal utvägar i den här matchen, men det tar jag under morgondagen. Det är många parametrar att ta hänsyn till, säger förbundskaptenen.

Till Amsterdam Arena väntas närmare 5 000 svenska supportrar, bara SvFF har sålt 3 500 biljetter vilket innebär att det är det största svenska följet utanför mästerskap.

- Det är jätteroligt, det är ett privilegium att hålla på med detta och känna detta stöd. Det är enormt roligt att det är så många som vill följa oss här nere. Vi uppskattar det och ska försöka bjuda på en bra prestation.

Under måndagen uppmärksammade Fotbollskanalen att enbart ett deltagande i VM är värt 100 miljoner konor. Något som var en överraskning för förbundskaptenen?

- Är det värt så mycket? Då får jag förhandla om. Nej, det är inget jag lägger in i mitt dagliga arbete, jag vill till VM.

Publicerad 2017-10-09 kl 13:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons