Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Andersson inför playoff-lottningen: ”Hade sett Sverige som halvjobbiga”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

AMSTERDAM. Janne Andersson vill inte bjuda på vilket lag han vill slippa i playoff – eller vilket han vill möta.
Han tror att de seedade lagen vill undvika Sverige.
- Hade jag varit dem hade jag sett oss som halvjobbiga, säger förbundskaptenen.

På tisdag väntar lottningen av playoff och där Sverige kan få Italien, Kroatien, Schweiz och Danmark i kampen om en plats i VM i Ryssland 2018. Dagen efter förlusten mot Holland var Janne Andersson tydlig med att han inte ville tala om motståndare som han vill möta eller inte.

- Det är inget jag funderar på i dag, det hinner jag att fundera på efter nästa tisdag, säger Janne Andersson.

- Det finns ingen anledning att göra det. Jag förhåller mig till verkligheten och ni får spekulera för jag inser att det finns ett intresse. Men det är först intressant för mig när det är draget. Sedan kommer jag naturligtvis ha en del i huvudet om de olika lagen.

Att Sverige i en oseedad grupp kan framstå som en nitlott för de seedade lagen förstår Janne Andersson.

- Jag vet inte, men hade jag varit dem hade jag sett oss som halvjobbiga med tanke på vad vi gjort. Jag tror att lagen har ganska stor respekt för oss.

Sverige har koll på motståndet och Jonas Thern och Lasse Jacobsson har sett alla fyra lagen de senaste dagarna.

- Vi har sett lagen som är aktuella att möta. Det känns väldigt bra att vi har sett dem live i sin sista tävlingsmatch innan det här. I och med att vi såg de här matcherna känner jag mig trygg. Det är tillräckligt med tid för att förbereda oss.

Om Sverige börjar borta i playoff så kommer man troligen att ladda upp i utlandet om det inte blir Danmark som motståndare för då ligger man i Stockholm. Man vill undvika för mycket resande för spelarna. Playoff spelas 9-14 november och där första matchen spelas 9, 10 eller 11 november och returen 12, 13 eller 14. Det är stor skillnad att spela torsdag när man samlas en måndag kontra att spela lördag.

- Jag vill spela senare för att få de här förberedelserna. Det fick vi i Stockholm inför den här samlingen, så jag föredrar det men det är lika för lagen som möts. Om vi tycker att det är jobbigt så tycker de också det.

Hur ser du på att börja hemma eller borta?
- Hemma-borta beror lite på hur det går. I grunden är det bättre att avsluta hemma, men det kan gå på andra sättet som när vi i Halmstad förlorade hemma mot Sporting och slog ut dem borta. Men jag skulle vilja avsluta hemma.

Sverige har spelat två raka playoff och även om Janne Andersson inte varit med så var Peter Wettergren det och även landslagschefen Lasse Richt finns med. Matchen mot Holland lägger Andersson på hyllan ganska snabbt, då den blev väldigt speciell sett till att Sverige bara spelade för att hålla nere siffrorna.

- Efter matchen mot Luxemburg i lördags hamnade vi för första gången i ett läge att vi kunde förlora något. Vi blev därför bevakande istället för utmanande. Vi hamnade i att hålla undan och då tar man inte de där löpningarna som man behöver. Jag kan inte sitta och vara missnöjd med utfallet i matchen och hur vi ställde det till rätta i andra halvlek.

- Om de inte fått sitt tidiga mål så hade vi kanske inte hamnat där. Det är den märkligaste match jag varit med när det handlar om uppladdning. Blev inte alls att vi gick för det.

Under onsdagens presskonferens hyllade Andersson laget men lyfte framför allt lagkaptenen Andreas Granqvist och även Mikael Lustig. Andersson försvarade även den i England hårt kritiserade Victor Nilsson Lindelöf.

- Vigge är i en fas där han ska etablera sig i en ny klubb. Man ser att han saknar speltid men han är jäkligt stark i andra halvlek och växte in i det. Han tog hand om den stora anfallaren som Holland bytte in. Har hört att det har varit kritik, men man får vara tuff i den här branschen och det är Vigge. Det ingår om man spelar i landslaget och på den nivån han gör. Det är en del i ett lärande för Vigge. Klok kille som kommer att klara det väldigt bra.

I efterhand förklarar även Janne Andersson att Albin Ekdal hade värre ryggproblem än man trott och hoppas att Hamburger SV ska vara nöjt med att han inte spelade och förstår att klubben reagerade när han var på väg att bli uttagen:

- Jag har full respekt för det att man skyddar sina spelare. Det har nästan varit något varje samling med honom.. Visade sig att det var värre och kanske kunde vi tagit med en annan men jag ångrar inte att jag tog med honom, en viktig spelare i laget. Hamburg borde vara glada nu, vi har tagit hand om honom väl.

Playoff-lottningen sänds på Fotbollskanalen den 17 oktober 14.00.

Se hela Janne Anderssons presskonferens dagen efter Hollandsmatchen här.

Publicerad 2017-10-11 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons