POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM-KVAL
2v

TV: Andersson om att spela på konstgräs: "Tror inte det påverkar matchplanen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Landslaget förbered sig nu inför torsdagens match mot Färöarna som kommer spelas på konstgräs. Därför tränar laget just på det underlaget i Djursholm. 
- Det är inte så att konstgräset i sig förändrar något radikalt i hur vi ska agera, säger Janne Andersson på dagens presskonferens.  

Den femte september ställs Sverige mot Färöarna borta som ligger sist i EM-kvalgruppen. Men det blir en match på konstgräs och därför tränar landslaget just på det underlaget inför mötet.

- Jag tror inte det påverkar så mycket hur vi lägger upp vår matchplan. Däremot är det lite olika egenskaper som man kan ha glädje av. Spelar man på en gräsplan som är lite sämre kan det bli ett helt annat närkampsspel. Det kan bli ett helt annat flyt i spelet om man spelar på en konstgräsplan, samtidigt beror det på hur mycket man vattnar planen eller om det regnar, säger Sverige förbundskapten på dagens presskonferens och fortsätter: 

- Dagens generation, där har många av de yngre spelarna spelat en hel del på konstgräsplan. Sedan är det en del spelare vi har ute i Europa som inte har så mycket konstgräsvana och därför har vi valt att träna i Djursholm imorgon och sedan har vi passet på onsdagskväll på konstgräs innan matchen. Vi får två pass där vi får känna på det men det är inte så att konstgräset i sig förändrar något radikalt i hur vi ska agera.

Publicerad 2019-09-02 kl 15:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå