Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Andersson om en toppmordern träningsanläggning: "Självklart en fördel"

Foto: Bildbyrån/SvFF

Nästa

Avbryt
Försök igen

Både Bulgarien och Vitryssland har femstjärniga träningsanläggningar, något som Sverige i början på juni bekräftade att man undersökte om att kunna bygga.
Något som skulle underlätta enligt Janne Andersson.
- Tittar man på många ställen utomlands så finns det ju. Jag tror att det också är en fördel att ha det såklart, säger förbundskaptenen.

I början på juni bekräftade Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand att man undersöker möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning. En anläggning som både Bulgarien och Vitryssland redan har och där Sverige är en bit efter många länder runt om i Europa. Att förbundet nu jobbar för att bygga en tycker Janne Andersson är jättepositivt för framtiden.

- Tittar man på många ställen utomlands så finns det ju. Jag tror att det också är en fördel att ha det såklart, säger förbundskaptenen.

- Sen finns det andra fördelar med att bo centralt som jag hörde idag. När jag kom in så fick jag frågan om vi skulle bo på samma hotell eller inte. Jag förstår på spelarna återigen att man trivs med att bo centralt i Stockholm och kunna gå ut på stan under samlingarna. Att gå ut och fika med kompisar är också en viktig del när man kommer till Sverige om man bor ute i Europa. Det finns många dimensioner i det men det är svårt att bygga en träningsanläggning i Humlegården. Men att vi vill ha en träningsanläggning och att det kommer vara bra det är absolut en jättebra grej för svensk fotboll. Att strävar efter att bygga en tycker jag som förbundskapten är jättebra.

Lagkaptenen Andreas Granqvist är inne på samma linje.

- Det är väldigt viktigt att han en bra träningslokal och träningsplan och vi flyttas ganska ofta och vi vet inte var vi ska träna. Många i den yngre generationen behöver mycket maskiner och mycket grejer. Det kommer nya träningsfaciliteter hoppas jag. Det är väldigt viktigt. Vi är så vana med det i våra klubblag att vi har allt på samma ställe. Det går väl taxi till stan i Stockholm också tror jag (skratt).

Publicerad 2017-09-02 kl 14:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons