POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Andersson om valet av olika elvor: "Väldigt jämn grupp"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren.

Två helt olika elvor ställs mot Estland respektive Danmark på januariturnén.
Något som inte var tänkt på förhand enligt Janne Andersson.
- Det har nog mer växt fram sedan vi kom hit. När vi sedan har tittat på det här kändes det rätt att alla utom en målvakt ska få starta en match, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Sverige ställer upp med en elva innehållande bland annat debutantanfallsparet Jordan Larsson och Gustaf Nilsson. Till Danmarksmatchen fyra dagar senare ställer Sverige upp med en helt nya startelva.

- Vissa som känner varandra sedan innan får chansen att spela tillsammans, men så är det inte för alla. Grunden är att ha två ungefär jämna elvor, det är tanken, säger förbundskaptenen Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Några som startar som specifikt visat framfötterna i morgondagens elva?
- Jag tycker att har varit väldigt roligt med allihopa, men de har visat en nyfikenhet och en ambition och har kommit hit bra förberedda. Jag kan inte säga att någon stuckit ut mer än någon annan utan det allmänna intrycket är att de förberett sig bra och de är väldigt noggranna i det de gör.

Hade du bestämt det här upplägget sedan tidigare?
- Jag hade inga funderingar på laget på det här sättet innan. Det har nog mer växt fram sedan vi kom hit. När vi sedan har tittat på det här kändes det rätt att alla utom en målvakt ska få starta en match.

Upplägget är snarlikt det som Andersson använt sig av under VM-kvalet. Bland annat slog en helt ny startelva Portugal i en träningsmatch, då Andersson lät elvan som mött Vitryssland tre dagar tidigare vila, förra våren.

- Sen har vi också gjort så här med landslaget innan när vi haft en tävlingsmatch och en träningsmatch så här en elva spelat första och en elva spelat andra och fått väldigt bra betalt för det genom att alla känner sig delaktiga och får chansen att visa upp sig.

Sveriges startelva mot Estland

Pontus Dahlberg - Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Joakim Nilsson, Joel Andersson - Linus Wahlqvist, Kristoffer Olsson, Robert Gojani, Jiloan Hamad, - Gustaf Nilsson, Jordan Larsson.

FAKTA

Sveriges matcher på januariturnén

8 januari, 17.45: Sverige - Finland
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

11 januari, avsparkstid ännu inte klar: Sverige - Island
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

Sändningen startar 15 minuter innan avspark.

Publicerad 2018-01-06 kl 12:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå