Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
4:22

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren.

TV: Andersson om valet av olika elvor: "Väldigt jämn grupp"

Två helt olika elvor ställs mot Estland respektive Danmark på januariturnén.
Något som inte var tänkt på förhand enligt Janne Andersson.
- Det har nog mer växt fram sedan vi kom hit. När vi sedan har tittat på det här kändes det rätt att alla utom en målvakt ska få starta en match, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Sverige ställer upp med en elva innehållande bland annat debutantanfallsparet Jordan Larsson och Gustaf Nilsson. Till Danmarksmatchen fyra dagar senare ställer Sverige upp med en helt nya startelva.

- Vissa som känner varandra sedan innan får chansen att spela tillsammans, men så är det inte för alla. Grunden är att ha två ungefär jämna elvor, det är tanken, säger förbundskaptenen Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Några som startar som specifikt visat framfötterna i morgondagens elva?
- Jag tycker att har varit väldigt roligt med allihopa, men de har visat en nyfikenhet och en ambition och har kommit hit bra förberedda. Jag kan inte säga att någon stuckit ut mer än någon annan utan det allmänna intrycket är att de förberett sig bra och de är väldigt noggranna i det de gör.

ANNONS

Hade du bestämt det här upplägget sedan tidigare?
- Jag hade inga funderingar på laget på det här sättet innan. Det har nog mer växt fram sedan vi kom hit. När vi sedan har tittat på det här kändes det rätt att alla utom en målvakt ska få starta en match.

Upplägget är snarlikt det som Andersson använt sig av under VM-kvalet. Bland annat slog en helt ny startelva Portugal i en träningsmatch, då Andersson lät elvan som mött Vitryssland tre dagar tidigare vila, förra våren.

- Sen har vi också gjort så här med landslaget innan när vi haft en tävlingsmatch och en träningsmatch så här en elva spelat första och en elva spelat andra och fått väldigt bra betalt för det genom att alla känner sig delaktiga och får chansen att visa upp sig.

Sveriges startelva mot Estland

Pontus Dahlberg - Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Joakim Nilsson, Joel Andersson - Linus Wahlqvist, Kristoffer Olsson, Robert Gojani, Jiloan Hamad, - Gustaf Nilsson, Jordan Larsson.

Fakta

Sveriges matcher på januariturnén

8 januari, 17.45: Sverige - Finland
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

11 januari, avsparkstid ännu inte klar: Sverige - Island
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

Sändningen startar 15 minuter innan avspark.

Publicerad 2018-01-06 kl 12:23
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto