Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
31v

TV: Andersson om Wendt: "Har full respekt för beslutet"

Foto: Bildbyrån

Försök igen

Oscar Wendt väljer att lägga av i landslaget. Förbundskaptenen Janne Andersson säger till TV4 att han har full respekt för 31-åringens beslut.
- Jag tycker att det är bra av honom att släppa fram någon annan som känner för det till 100 procent, säger Andersson.  

När förbundskapten Janne Andersson i onsdags presenterade den svenska truppen till VM-kvalmötet med Vitryssland och landskampen mot Portugal fanns som vanligt Borussia Mönchengladbachs vänsterback Oscar Wendt i truppen.

Men nu meddelar Wendt, 31, att han valt att tacka nej till de kommande landskamperna – och han lämnar samtidigt beskedet att han inte ämnar ställa upp i landslaget i framtiden. Brist på motivationen ska vara det huvudsakliga argumentet. 

- Han har varit tveksam och funderat ett tag och till slut bestämde han sig för att tacka nej, säger Janne Andersson till TV4. 

Förbundskaptenen anser givetvis att det var ett tråkigt besked att motta.

- Samtidigt, när han känner som han gör, så tycker jag att det är bra av honom att släppa fram någon annan som känner för det till 100 procent.

I höstas meddelade en annan försvarare, Erik Johansson, att även han avslutar landslagskarriären. Men att det skulle vara ett genomgående mönster att spelare slutar avfärdar Andersson. 

- Jag tror att varje fall är unikt, Oscar är lite äldre och har familj. Erik är lite yngre men där finns en annan vinkling.

- Det finns många som vill spela i landslaget. Att några stycken väljer att säga nej måste man ha respekt för. 

Se hela intervjun från Nyhetsmorgon i spelaren ovan. 

Publicerad 2017-03-18 kl 09:49
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER