Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Andersson räds inte uppladdning på bortaplan: ”Fullt tillräckligt”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Janne Anderssons presskonferens i klippet!

SOFIA. Sverige bryter mot traditionerna och förlägger uppladdningen i Bulgarien.
Något som Janne Andersson är nöjd med:
-Vi kan lägga all kraft på matchen, säger förbundskaptenen.

Sverige samlas under måndagen i Sofia i Bulgarien inför torsdagens VM-kval. Därefter åker man direkt till Minsk och Vitryssland för VM-kval på söndag. En landslagssamling som är komprimerad.

- Det är snabba ryck och glad att vi samlas här nere och blir av med allt resande. Vi kan lägga all kraft på matchen, säger Janne Andersson som ska få in två matcher på mindre än tre dygn.

- Det blir något träningspass mindre och lite mer teori för att hinna med det vi vill. Men jag är ganska trygg i det vi gör. Jag hade varit stressad om det varit min första landskamp men vi har hittat ett förhållningssätt.

Av tradition har Sverige lagt uppladdningen antingen i Stockholm eller på neutrala ställen som Österrike och Cypern inför den här typen av bortamatcher, men Janne Andersson är inte orolig över att man ska bli störd. Inför VM-kvalet 2005 i Sofia så stenades den svenska spelarbussen.

- Vi är säkra så till vida att vi haft folk här nere för att kolla upp allt, men vi är inte i Sverige och det är inte Friends och mysiga Bosön. Men det ska vara fullt tillräckligt bra för att kunna genomföra det vi ska göra.

Sverige hade inget problem med Bulgarien i höstas och vann enkelt på Friends Arena med 3-0, men Janne Andersson pekar på att bulgarerna bytte förbundskapten precis inför den matchen.

- Enligt Jonas Thern (scout) är det ett Bulgarien som är betydligt bättre organiserat än när vi mötte dem. De är fysiska, aggressiva och obesegrade på hemmaplan. Kommer att krävas en topprestation för att ta de tre poäng vi vill ta.

- Det är stor skillnad på hemma och borta, vinner man hemma mot Holland är man ett bra lag. De var väldigt defensiva när vi mötte dem i höstas och jag förväntar mig ett helt annat Bulgarien. Vi måste vara försiktiga inledningsvis och se var det tar vägen. Så gör man normalt på bortaplan och man vill låta matchen sätta sig, jag tror att de kommer sätta full fart framåt.

Däremot kommer det inte vara någon fanatisk hemmapublik på nationalarenan som tar 43 000. Det bulgariska landslaget har i vissa hemmamatcher haft 2000 och 4000 åskådare och mot Holland nådde man 10 000.

- Vet inte vad de räknar med i publik, men tror inte det blir fullt. De tror inte själva att det kommer så mycket folk. Normalt sett är det väl bättre för oss om det är mindre folk på läktarna men vi ska fortfarande spela matchen.

Samtidigt som Sverige möter Bulgarien så tar Frankrike emot Holland i Paris men förbundskaptenen ligger lågt med tankar inför det:

- Jag är dålig på att drömma och önska och bryr mig bara om det vi ska göra. Svårt att fundera på vilket resultat som är bäst, det är fyra matcher kvar och vi får spela lite fler och se hur det ligger till.

Att Sverige slog Frankrike i juni är något Andersson vill lägga bakom sig.

- Vi inleder den här samlingen med att stänga den förra samlingen och Paul Balsom har klippt ihop en film som ger en bild av att det var en trivsam afton. Självförtroende har vi i gruppen och det får man när man vinner matcher och det ska vi inte tvätta bort men den matchen betyder inget.

Skadeläget är ännu så länge lugnt i Sverige. Marcus Rohdén stod över Crotones match i helgen men är symptonfri från en sträckning i ett ledband i knät. Albin Ekdal har ryggproblem men Andersson hyllade hans insats i helgen:

- Han såg synnerligen pigg ut när han låg bakom en fantastisk assist mot Köln där han gjorde en lång löpning i matchens slutskede. Har ni inte sett den så ska ni se den.

Hur Andersson funderar kring startelvor i de två matcherna håller han för sig själv:

- Vi har en stomme som spelar och har gjort det bra, inte självklart att göra förändringar. Huvudbudskapet är egentligen att vi ska jobba vidare i den riktningen som vi jobbat vid. Först efter matchen på torsdag börjar jag tänka på söndag, spelarna är vana vid att spela tätt och vi får se hur situationen är med skador, gula kort och prestationer.

Publicerad 2017-08-28 kl 14:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons