Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Andersson utesluter inte flera skiften i elvan: ”Ni får se”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se presskonferensen i spelaren.

MINSK. Efter förlusten mot Bulgarien kan det bli rejäla skiften i startelvan.
Träningen gav bilden att Durmaz och Augustinsson kan petas.
- Ni ska inte dra jätteväxlar på det, säger Janne Andersson.

Sverige får klara sig utan skadade Albin Ekdal och avstängde Ola Toivonen i söndagens VM-kval borta mot Vitryssland. När landslaget tränade under lördagen så gick passet från att vara stängt till öppet och då såg det ut som om Janne Andersson gör fler skiften.

Utifrån träningen såg det ut som om Martin Olsson blir vänsterback och Marcus Rohdén blir högerytter. Lägg till att Sebastian Larsson kliver in istället för Ekdal. Däremot var det svårläst vilken anfallare som kliver in.

- Vi blandar lag på träningen och även om det är bra med kontinuitet så är det bra att spela mera med olika spelare för att kunna det, säger Janne Andersson.

- Så jag vet inte hur ni tolka den (träningen), vi blandar runt varje gång. Ni ska inte dra jätteväxlar.

Under tisdagens träning gick det dock att läsa ut startelvan till torsdagens VM-kval. Andersson släpper startelvan till spelarna på lördag kväll och lägger ingen energi på om den läcker ut.

- Krig man inte kan vinna ska man inte ta. Vem vi använder som forward bredvid Marcus Berg avgör inte matchen. Jag vill att spelarna som ska spela ska kunna förbereda sig och de som är besvikna ska kunna hinna vara besvikna.

Vad vill du ha bredvid Berg?
- Vi har olika typer: Nyman är djupledslöpare som är lojal i försvarsspelet och har börjat säsongen bra, Isaac är en nyttig targetspelare som varit med här tidigare och Armenteros är mer av en matchvinnare och han har varit med mindre här och spelar annorlunda i klubblaget. Vem jag väljer får vi tala om efter matchen.

Vad söker du i Ekdals ersättare?
- Gustav är mer lik Jakob och är mer av en defensiv balansspelare och Oscar är en rörligare spelare och vill vara med mycket i speluppbyggnad och det är likadant med Sebastian. Alla tre har vi glädje av.

Lagkapten Andreas Granqvist lovar en annan satsning mot Vitryssland:

- Vi kom inte upp i den nivån vi måste komma upp i mot Bulgarien. Gäller att vi visar det från start och vi måste göra jobbet till hundra procent. Vi vill visa att vi är ett bra lag och ska göra det. Man ser på träning och snacket bland spelarna är det finns en stor revanschlust.

Startelvan efter träningen:

Robin Olsen

 

Mikael Lustig

Victor Nilsson Lindelöf

Andreas Granqvist

Martin Olsson

 

Marcus Rohdén

Sebastian Larsson

Jakob Johansson

Emil Forsberg

 

Marcus Berg

Isaac Kiese Thelin/Samuel Armenteros

Publicerad 2017-09-02 kl 13:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons