TV: Anfallssuccé i Zlatans frånvaro

Sverige

Ingen Zlatan. Men Sveriges anfallare glänste i Moldavien. Johan Elmander gjorde två mål och Ola Toivonen och Alexander Gerndt varsitt när när Sverige vann med 4-1 i Chisinau.

Sverige står inte och faller med en superstjärna. I Zlatan Ibrahimovics frånvaro så klev Johan Elmander fram och gjorde två mål när Sverige vann med övertygande 4-1 borta mot Moldavien i EM-kvalet. Dessutom gjorde både Ola Toivonen och inhoppare Alexander Gerndt mål.

-Att göra fyra mål är väldigt bra gjort, även om vi skulle ha varit lite effektivare i vissa lägen och dödat matchen tidigare, sa förbundskapten Erik Hamrén till TV3 efter matchen.

Sverige fick en drömöppning. PSV-stjärnan Ola Toivonen pangade in bollen efter elva minuter med ett skott från 25 meter. Men det var en bjudning av Moldaviens målvakt Stanislav Namasco som mer eller mindre tappade in bollen.

Toivonen spelade sedan fram Johan Elmander till 2-0 som kom efter en halvtimmes spel. Toivonen lyfte från mittplan fram en boll i djupled till Galatasarays nyförvärv som i typisk Elmander-manér tryckte, sprang och dribblade sig fram - innan han från höger i straffområdet sköt in ett lågt skott i bortre hörnet.

Elmander styrde sedan in Sebastian Larssons skott i 58:e minuten. Det såg då ut att vara över men Moldavien reducerade starx efteråt genom Igor Bugaev.

I slutet så pangade inhoppare Alexander Gerndt in 4-1 med sin vassa vänster.

Innan 1-0 öste Moldavien på ordentligt och Alexandr Nuvotrov prickade ribban efter att han sprintat ifrån Oscar Wendt på högerkanten och skjutit på halvvolley. Bollen gick i en båge och träffade överliggaren. Strax efter hade Eugeniu Cebotaru en nick strax utanför.

-Andreas Isaksson gjorde några riktigt bra insatser, tyckte Hamrén.

Efter 40 minuter tvingades Sverige göra ett byte då Tobias Hysén klev av. In kom Emir Bajrami. Trist för Tobias - och hans far Glenn som är på läktaren och hejar på sin son.

-Tobias fick av någon anledning inte ner sin puls, men nu har han fått ner den, förklarade assisterande förbundskaptenen Marcus Allbäck till TV3.