POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
1v

TV: Anvegård efter förlusten mot världsmästaren: "En jättenyttig match"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Anvegård i spelaren ovan.

En stark återhämtning i andra halvlek.
Men Anna Anvegårds två mål räckte inte till mer än en uddamålsförlust mot USA, 3-2.
- En jättenyttig match att få spela mot de som är bäst i världen och ändå känna i andra halvlek att vi kan mäta oss med dem, säger anfallaren till TV4.

Sverige räckte inte till mot USA i årets sista landskamp. Världsmästaren gick upp i en 3-0-ledning i den första halvleken. Och trots två Anna Anvegård-mål i den andra halvleken räckte det till en seger.

- Självklart är det jättekul att göra mål, men vi vinner inte och det är ju det man spelar matcher för. Så först och främst är det väldigt tråkigt. Men vi hämtar upp och gör en bättre andra halvlek i alla fall, så det får vi ta med oss, säger Anvegård till TV4.

Rosengård-anfallaren hoppade in i den andra halvleken. Från bänken fick hon se ett effektivt USA i den första halvleken.

- Väldigt svängigt tycker jag. Vi har mycket boll och de sätter inte den höga press som vi kanske trodde. Sedan är de bra när de vinner boll på våra misstag och de straffar oss, de är extremt bra på det.

Inte den avslutningen på året ni ville ha, men kan ni ta med er den andra halvleken?
- Ja, den andra halvleken tycker jag absolut att vi ska ta med oss. Vi utnyttjade deras svagheter mycket bättre då. Sedan får vi kolla på första halvlek vad som gick fel och ta lärdom av det. Men en jättenyttig match att få spela mot de som är bäst i världen och ändå känna i andra halvlek att vi kan mäta oss med dem.

Publicerad 2019-11-08 kl 07:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå