TV: Armenteros målskytt i landslagsdebuten - räddade oavgjort mot Norge

OSLO. Han har öst in mål i Holland.
Nu har Samuel Armenteros även presenterat sig i Blågult.
Anfallaren målade i sin landslagsdebut - och räddade 1-1 för Sverige.
- Det känns jättebra, säger Armenteros till TV4 efter matchen.

Det blev oavgjort för Sverige i träningslandskampen mot Norge på Ullevål i Oslo. Blågult inledde visserligen piggt och hade mest boll till en början, men därefter släppte man in hemmalaget i matchen. Utdelningen för hemmalaget kom också med bara minuten kvar att spela av de första 45.

Filip Helander misslyckades med sin rensning med pannan och bollen hamnade hos en fristående Mohamed Elyounoussi som drog till på volley. Kristoffer Nordfeldt, som bara en kort stund tidigare fått sträcka ut och rädda Björn Maars Johnsens avslut, klarade inte av att mota bort bollen.

Sveriges bästa möjlighet under den första halvleken kom då Christoffer Nyman fick driva bollen helt fritt närmast från halva plan. Men dåligt beslutstagande av Nyman i kombination med starkt norskt hemjobb gjorde att jätteläget rann ut i sanden. Dessutom ville Blågult ha haft straff i ett tidigare skede då Viktor Claesson gick omkull, men av tv-bilderna att döma fanns det ingen norsk kontakt.

- Vi hade haft en sämre period. Vi började ganska bra och tog tag i det sedan gjorde vi det för svårt och började göra lite dumma misstag och gav bort bollen väldigt enkelt och bjöd in dem i matchen. Det känns som att vi ska ha en solklar straff och vi har ett friläge från halva plan, sa lagkapten Sebastian Larsson till C More i halvtidsvilan.

I den andra halvleken var hemmalaget nära att utöka två gånger om genom en av planens bäste, Mats Möller Daehli. Vid det första tillfället hann Filip Helander emellan med en glidtackling och därefter stod målvakten Kristoffer Nordfeldt i vägen med en vass räddning.

Ett som oftast trubbigt Sverige fick dock till sist utdelning. Samuel Armenteros, med en succésäsong i ryggen i holländska Heracles (19 mål i ligan och trea i skytteligan) nickade in Blågults enda mål då han med tio minuter kvar nickade in kvitteringsbollen i sin debut i det svenska landslaget.

- Jag vet inte hur man ska förklara det. Jag har fått göra min debut, det har varit en dröm att få representera Sveirge, sitt land. Det är den största äran. Visst, det är en vänskapsmatch, men som anfallare är det alltid roligt att göra mål. Speciellt när man får chansen i en halvtimme. Det är toppen, säger Armenteros i TV4-sändningen efter matchen.

Armenteros berättar också om sitt kvitteringsmål.

- Jag positionerade mig bra. Målvakten kanske kunde ha tagit den, jag nickade den i mitten av målet och lite lågt. Men det är lite blött gräs, så den gick in. Det känns jättebra.

Matchen slutade 1-1 och de svenska spelarna går nu på semester. Nästa landslagsamling är i måndagsskiftet augusti/september då Sverige möter Bulgarien och Vitryssland i VM-kvalet.

Lagens startelvor:

Norge (4-4-2): Nyland - Svensson, Hovland, Nordtveit, Flo - Elyounoussi, Trondsen, Berge, Daehli - Söderlund, Johnsen.

Sverige (4-4-2): Nordfeldt - Krafth, Jansson, Helander, Hult - Claesson, Larsson, Hiljemark, Larsson - Nyman, Guidetti.