Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Armenteros petades igen: "Han var väldigt, väldigt nära"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

19 mål på 29 matcher i Eredivisie.
Trots det får Samuel Armenteros inte chansen i landslaget.
- Jag har pratat med Samuel innan i dag och peppat honom för jag tycker att han har gjort det väldigt, väldigt bra, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Det svenska landslagets anfallare har haft det tufft med målskyttet i sina klubblag, utöver Marcus Berg i Panathinaikos. Heracles-anfallaren Samuel Armenteros har dock stått för 19 mål på 29 matcher den här säsongen. När Janne Andersson tog ut truppen till VM-kvalet mot Frankrike den 9 juni, och landskampen mot Norge fyra dagar senare, fanns det trots det ingen plats för Armenteros.

- Han har gjort en jättebra säsong nere i Holland, Samuel. Det är en konkurrenssituation helt enkelt. Det är många faktorer som väger in i en laguttagning. Det är dels målskyttet vilket han har varit väldigt bra i. Men det är också spelsätt, vilken typ av spelare man är, vilken liga man spelar i, vilken konkurrenssituation det är på positionen, om man har varit med tidigare, säger Janne Andersson.

- Just den här gången är han inte med. Men jag kan säga att han är väldigt, väldigt nära. Jag har pratat med Samuel innan i dag och peppat honom för jag tycker att han har gjort det väldigt, väldigt bra. Och förklarat att han är väldigt, väldigt nära. Så får vi se om han är med nästa gång.

De fyra anfallarna som fick en plats i truppen var Marcus Berg, John Guidetti, Christoffer Nyman och Ola Toivonen. Av dem är det Berg som varit i vass målform den här säsongen. 

- Det är massvis av variabler. Och den här gången är de här pojkarna med då. Och jag tycker att vi har en bra anfallsbesättning, jag tycker att det finns några fler att välja på också. Så det är bra med tillväxt. Jag tycker också att det är bra, när vi är inne på Armenteros, att en spelare kan utvecklas vidare. Han är inne på sitt 27:e år och har gjort den säsongen han har gjort. Så jag kommer att följa honom med spänning framöver, säger Andersson.

Se Andersson kommentera valet att rata Armenteros i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-29 kl 15:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons