Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Årsdagen av terrorattentatet - men förbundskaptenen är inte rädd

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige spelar i Paris i samband med ettårsdagen av terrorattentaten.
Men Janne Andersson är inte rädd.
- Vi har våra kanaler och människor som jobbar med det, säger han.

Den 13 november 2015 gick flera terrorister till attack på olika platser i Paris och enligt franska myndigheter dödades 130 personer och över 350 skadades. Tanken var att Sverige skulle ha spelat VM-kvalmatchen mot Frankrike i Paris på ettårsdagen av attentaten men för ett tag sedan ändrade man om i schemat och nu kommer matchen att spelas den 11 november.

- Det är klart att den här typen av händelser är hemska när de inträffar och att bli påmind om det på årsdagen är speciellt. Nu var vi positiva till att tidarelägga matchen med två dagar för att inte få den på årsdagen. Dessutom öppnade det upp för oss att spela en vänskapslandskamp. Ur det perspektivet var det bra rent sportsligt, säger förbundskapten Janne Andersson.

- Om vi pratar kring den säkerhetsmässiga aspekten så har vi ju våra kanaler och människor som jobbar med det här och som kan det. Det utgår jag ifrån och där lämnar jag det till folket som har bättre koll på det och som har kommunikation med fransmännen.

Vilken rädsla kan du själv känna?
- Jag är rätt så dålig på att vara rädd så jag tror inte att jag funderar på det sättet utan det man kan påverka ska man försöka ge sig på så mycket det går och utöver det inte vara rädd för så mycket. Jag gillar inte flygplan, det är jag rädd för, men just i det här kan jag inte påverka så mycket och då känner jag att jag får lämna det till folket som har bättre koll och som har det som jobb att ha koll på det.

Se Anderssons kommentar i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-11-01 kl 14:47

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER