Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:37

Foto: Bildbyrån/TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Poya Asbaghi i spelaren ovan.

TV: Asbaghi om nedlagda Elanga-utredningen: "Uppgiven"

3v

Uefa lägger ner utredningen om rasism riktat mot Anthony Elanga.
En besvikelse, menar U21-landslagets förbundskapten Poya Asbaghi.
- Det är en besvikelse och någonstans känner man lite uppgivenhet, säger Asbaghi till Fotbollkanalen.

När U21-landslaget tog sig an Italien på bortaplan under oktober samlingen uppgav Anthony Elanga att han blivit utsatt för en rasistisk kommentar från en motspelare. Svenska Fotbollförbundet valde sedan att anmäla händelsen - men under måndagen kom beskedet att Uefa lägger ner sin utredningen. Det meddelade SvFF under måndagen och kommenterade händelsen.

- SvFF har tagit detta på största allvar. Det var bra och viktigt att både vår personal på plats och spelaren agerade och berättade om vad som inträffat för domare och matchdelegat, säger SvFF:s chefsjurist Tobias Tibell till förbundets hemsida och fortsätter:

ANNONS

- Att Uefa nu inte väljer att ta detta vidare till sin disciplinära kommitté tycker vi är beklagligt. Det råder inget tvivel om vad spelaren har uppfattat och vi kommer att överklaga beslutet.

När novembersamlingens U21-landslag togs ut av förbundskapten Poya Asbaghi under måndagen fick han frågan om sina tankar kring nyheten att utredningen läggs ner.

- Jag tycker att det är en besvikelse, att det här ärendet inte tagits vidare. Vi står självklart, hundra procent bakom honom. Jag tycker Anthony har skött detta på ett föredömligt sätt. Han tillkallade snabbt domarna efter matchen för att redogöra händelsen. Han gjorde detsamma för matchdelegaten. Han har dessutom redogjort på ett väldigt tydligt sätt för vår chefsjurist, säger Asbaghi till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Att det här ärendet inte togs vidare är en besvikelse och någonstans känner man lite uppgivenhet, för man vet att det här inte är den första händelsen. Jag hade hoppats på att det här ärendet skulle tas vidare så det fått ännu mer uppmärksamhet, så vi kan jobba ännu mer effektivt i kampen mot rasism. Men så blev det inte och det är bara beklagelse.

ANNONS

Efter matchen mot Italien gjorde SvFF en polisanmälan med anledning av händelsen. Förbundet uppger att man fortfarande väntar på återkoppling från den italienska polisen i ärendet.

Publicerad 2021-11-03 kl 12:47
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto