TV: Asllani tillbaka som målskytt i landslaget

Sverige (dam)

Sverige besegrade Polen med hela 4-0. En av målskyttarna blev Kosovare Asllani efter att hon kommit tillbaka till Pia Sundhages landslag.

Redan från start så var det Sverige som hade det stora bollinnehavet, men man hade svårt att komma till några riktiga målchanser.

Efter tjugo minuters spel så fick Olivia Schough en jättechans då hon rundade den polska målvakten och fick öppet mål från en dålig vinkel. Men i sista sekund så hann en polsk försvarare i vägen och kunde styra bort bollen från ett ledningsmål.

Med fem minuter kvar av den första halvleken så fick Sverige en offensiv hörna från höger. Bollen nådde Amanda Ilestedt som kunde nicka in 1-0 till det blågula landslaget. Efter en halvlek där Sundhages lag dominerat så fick man till slut utdelning.

I den andra halvleken var det dags för en ny svensk hörna och ett nytt svenskt mål. Den polska målvakten kom upp i luften men tappade bollen. Efter lite kalabalik nådde bollen fram till Lotta Schelin som kunde skjuta in 2-0 till det blågula landslaget.

Kosovare Asllani fick sedan gör mål i sin landslagscomeback till 3-0, innan Fridolina Rolfö stod för sitt första landslagsmål när hon sköt in 4-0.

Sveriges startelva: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Magdalena Eriksson - Elin Rubensson, Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani - Sofia Jakobsson, (K) Lotta Schelin, Olivia Schough.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-06-02 kl 20:34