POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

TV: Axéns uppmaning till svenska spelarna: "Ta bort sociala medier"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jimmy Durmaz fick motta hot och hat på sociala medier efter matchen mot Tyskland.
Nu tycker TV4:s expert Alexander Axén att de svenska spelarna borde ta bort sociala medier.
- Det ger inte något positivt i min värld, säger Axén i VM-studion.

Jimmy Durmaz orsakade frisparken som ledde till Tysklands segermål i gårdagens VM-möte med Sverige, och fick därefter motta en mängd kommentarer och meddelanden med hot och hat.

Svenska Fotbollförbundet har polisanmält hoten och de blågula spelarna och ledarna har tydligt ställt sig bakom Durmaz och fördömt hatet och hoten.

TV4:s expert Alexander Axén är upprörd över vad Durmaz behövt ta emot efter Tyskland-matchen.

- Det är helt förkastligt. Jag vet inte hur folk är funtade nuförtiden. Men samtidigt tycker jag att sociala medier tar för mycket. Jag förstår inte hur spelarna orkar ha det. När det går bra skriver alla att du är bra, när det går dåligt skriver alla att du är dålig i sekunderna när man är besviken efter en förlust. Det ger inte något positivt i min värld, så jag tycker att de ska ta bort sociala medier helt. Det är inte bra för någon, säger Axén.

- När jag har tränat lag har jag inte ens velat att spelarna ska läsa den lokala tidningen för att det kan skrivas konstiga saker som kan påverka spelarna. Nu är vi på ett VM - det största som finns i hela världen som fotbollsspelare. Det kommer alltid finnas idioter som ska tycka något, som aldrig rört en fotboll men som ska ge en massa tips. För mig: stäng ner det där, koncentrera er på VM. De är tillräckligt bra, Jimmy Durmaz är så mycket svensk man kan vara, det är världens bästa kille. Så ta bort de här sakerna. Jag orkar inte med det.

Se Axén diskutera med studion i spelaren ovan.

Publicerad 2018-06-24 kl 19:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå