POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2d

TV: Backe om Janne Anderssons beslut: "Ett slag i ansiktet på Helander"

Foto: Bildbyrån/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Janne Andersson valde Marcus Danielson framför Filip Helander.
Överraskande, enligt C Mores expert Hasse Backe.
- Ett litet slag i ansiktet, säger Backe.

Janne Andersson bjöd på en överraskning i sin startelva mot Malta. Från start i mittförsvaret får nämligen Marcus Danielson chansen, i Victor Nilsson Lindelöfs och Pontus Janssons frånvaro. Förbundskaptenen valde att peta Filip Helander som tidigare fått mycket speltid i mittförsvaret då det varit skadebekymmer.

Ett beslut som C Mores expert Hans Backe ifrågasätter:

- Det är lite överraskande. Dels är Filip Helander en vänsterfotad mittback, vilket ger enorma fördelar i anfallsuppbyggnaden och han har varit med hela tiden. Det är ett litet slag i ansiktet på Filip Helander.

Janne Andersson motiverade sitt beslut enligt följande:

- Victor Nilsson Lindelöfs rygg är inte hundra procent, han kan inte gå för hundra i dag så därför är inte han aktuell. Sedan var valet mellan Filip Helander och Marcus Danielson. Jag inbillar mig att det är en match där vi ska ha mycket boll och Marcus har fina fötter, är väldigt duktig på att sätta igång spelet. Det är Filip också, men det är lite fördel till Marcus. Därför valde jag honom före.

Ett resonemang som Backe inte köpte:

- Nej det gör jag inte. Jag är ganska förvånad fortfarande, att Filip Helander som varit med hela tiden, och som är en vänsterfotad mittback inte får spela. Det varje lag vill ha på mittbackarna är en vänsterfotad och en högerfotad. Du får Filip Helander som är vänsterfotad och som är väldigt bra i sin anfallsuppbyggnad, har väldigt bra passningsspel. Nu säger Janne att Danielson också är det, men han får spela till vänster med en högerfotad. Kanske väljer han honom för fasta situationer. Kanske är han lite bättre på att driva upp bollen än vad Helander är men nej jag är överraskad.

Startelvor:

Sverige: Robin Olsen - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Marcus Danielson, Pierre Bengtsson - Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Robin Quaison, Marcus Berg.

Malta: Bonello - Muscat, Agius, Shaw, Zerafa - Mbong, Vella, Muscat, Gambin - Effiong, Nwoko

Lördagens möte mellan Malta och Sverige visas på TV4 och C More Fotboll, men kan även streamas på cmore.se. Studion börjar 20.00, matchstart 20.45

Publicerad 2019-10-12 kl 20:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå