POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Berg om kritiken mot Iran: "Det är vanligt vett"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

SvFF-basen Karl-Erik Nilsson försvarar Erik Hamréns ovilja att kritisera Iran.
Spelarna förstår förbundskaptenen:
- Hur man än uttrycker sig är det ingen tvekan om att vi alla tycker på samma sätt, säger Sebastian Larsson till fotbollskanalen.se.

Inför Sveriges möte med Iran har det blossat upp en debatt kring att Erik Hamrén följde förbundets policy att inte svara på frågor om att man i Iran inte tillåter kvinnor att gå på idrott och inte har möjlighet att idrotta som män.

- Ansvarsfördelningen från förbundets sida är att Erik Hamren svarar på den sportsliga delen och styrelsen svarar på det politiska. Jag har respekt för att Erik vill fokusera på det sportsliga och därför ta det säkra före de osäkra när det gäller såna här frågor, säger SvFF-basen Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

- Det är upp till Erik och förbundet hur de svarar, men det är ingen tvekan att vi tar avstånd från det här, säger Sebastian Larsson.

Är det en självklarhet för dig att uttrycka kritik när du kan?
- Ja, jag tycker det, men det är upp till var och en. Hur man än uttrycker sig är det ingen tvekan om att vi alla tycker på samma sätt och och att det ska vara jämställt.

Hur ser du på att matchen får kritik som sådan?
- Just att vi möter dem är ett beslut för högre upp, men givetvis tar vi avstånd från deras kvinnosyn och hur de behandlar kvinnor

Även Marcus Berg backar förbundskaptenens rätt att avstå att svara på frågor:

- Alla kan bara svara för sig själv, jag svarar så gott jag kan. Det är upp till Erik och andra att svara på det som man tycker är relevant. Det är ganska enkelt att svara på att man är emot det. Det är fotboll och det ska förena och då borde få chansen att spela och se på fotboll i vilket land som helst, säger anfallaren.

- För mig är det ganska självklart, det är motsatt vad man är uppväxt med. Det blir nästan en chock hur det kan funka i vissa länder. Nu är de här och spelar och det är bra att man kan få ihop det så, men sedan tror jag de flesta i världen är emot vad de står för.

Hur ser du på att Hamrén hävisar till policyn men alla spelare är kritiska?
- Ja, ja, men då har de den policyn, men jag svarar på det jag känner. Jag vet inte hur han tänker eller hur han svarar. Jag svarar på det jag får frågor om.

Hur mycket har ni pratat om det här?
- Vi har pratat om att frågorna kan komma, men om jag fått frågan ändå så är det vanligt vett och helt sjukt att det är så. Jag tror att de flesta tycker likadant.

Publicerad 2015-03-30 kl 11:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå