POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

TV: Beskedet efter otäcka bilderna på Asllani: "Inga tecken på allvarligare skada"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren ovan.

Kosovare Asllani tvingades bäras ut på bår i förlängningens slutskede i VM-semifinalen.
Nu ger landslaget ett första besked.
- Preliminärsvaret visar inte några tecken på allvarligare skada, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi en kommentar på förbundets hemsida.

Sverige inledde VM-semifinalen på Stade de Lyon mot Nederländerna i högt tempo. Men ju längre matchen led desto mer tog den regerande Europamästaren över. I den 99:e minuten satte Jackie Groenen dit det matchavgörande målet.

I den andra förlängningskvartens slutskede ådrog sig även Kosovare Asllani en skada, efter att hon fått ta emot bollen mot käken i en luftduell.

Domaren valde att blåsa av och tillät sedan det svenska läkarteamet komma in på planen och undersöka stjärnan. Men hon reste sig inte, och bars fem minuter senare av planen.

- Den träffar ordentligt på käken. Vi får hoppas att beskedet från sjukhuset kommer att vara lugnande för oss, sa kommentator Lasse Granqvist i TV4.

- Förhoppningsvis är det ingen allvarlig skada, men sen måste man ta all säkerhet när det gäller nacke och huvud, säger kollegan Hanna Marklund.

TV4:s gästexpert Lotta Schelin, som tvingades avsluta sin karriär efter en allvarlig nackskada, diskuterade händelsen i studion efter matchen.

- Just att landa på sidan och få den där whiplash-liknande effekten. Det såg inte alls bra ut och jag ryser i hela kroppen när jag ser det. Framför allt när man ser scenerna efter, säger hon.

- Jag är ingen läkare så, men jag har en lång historik av sådana skador. Det man inte vill se är något på röntgen, något som har gått sönder. Det är allvarligt. 

Damlandslagets presschef Fredrik Madestam meddelade senare att Asllani var med landslagsläkaren Houman Ebrahimi för undersökning på sjukhus.

Senare under natten meddelade Houman Ebrahimi att de första testerna inte visade några tecken på allvarligare skada.

- Efter matchen har vi varit på sjukhus och utfört CT och MR. Preliminärsvaret visar inte några tecken på allvarligare skada, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi en kommentar på SvFF:s hemsida.

Se situationen i spelaren ovan.

Houman Ebrahimi för undersökning på sjukhus

Sveriges möte med England om bronset sänds på lördag från klockan 16.00 på TV4 och C More Fotboll. Matchstart är klockan 17.00.

Publicerad 2019-07-04 kl 07:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå